Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cezmi, karakterleri, romanı

Cezmi Romanı Karakterleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cezmi Romanı Karakterleri

Cezmi Romanı Şahıslar ve Olaylar

Kitapta olaylar en küçük ayrıntısına kadar anlatılmıştır Çok sürükleyici bir anlatım tarzı vardır Ama yazar bazen konunun dışına çıkarak, bunun da farkına vararak “konunun dışına çıktık galiba, kaldığımız yerden devam edelim” şeklinde ifadeker kullanmış ve bu da akıcılığı zaman zaman yok etmiştir

CEZMİ: Genç ve yakışıklı bir delikanlıdır At ve okçuluk sporunda oldukça ustadır ADİL GİRAY:Adil Giray, doğuştan şair olduğu kadar da asker yaradılışlıydı Vicdanı temiz, kültürü kuvvetli, dindar ve hamiyetli bir insandır PERİHAN:İran Safevi Devleti’nin hükümdarı Tahmasp’ın kızıdır Politika alanında çok başarılıdır Tanrı’nın özene bezene yarattığı eşsiz bir dünya güzelidirahlak ve karakter bakımından da emsali yoktur Çok cesur ve her bakımdan kuvvetlidir ŞEHRİYAR:Kırkına yaklaştığı halde, tazeliğini ve güzelliğini kaybetmemiştir Yılan gibi görünüşte zayıf, fakat kuvvetli bir bünyesi vardır Aciz kaldığı zaman yılan gibi sürünür; fakat eline bir fırsat geçer geçmez insanı sokar

DERVİŞ PAŞA Saldırdığı zaman şiddetle saldıran, temiz yürekli, genç bir kahraman olduğu gibi, binicilikte de diğer komutanlardan ve belki Türk sipahisinin hepsinden daha üstün sayılan bir şahıstır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com