![]() |
Memduh Şevket Esendal Otlakçı Kitap Özeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Memduh Şevket Esendal Otlakçı Kitap Özetimemduh şevket esendal otlakçı kitap özeti Memduh Şevket Esendal - OTLAKÇI forumson ![]() - Efendim tütün tabakasını ortada unutmağa gelmiyor insafsız herif tütünü ne kadar saçacak yeri varsa içti tozları bana kaldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dün artık dayanamadım söyledim: - Ama Mahmut Efendi dedim bu kadar da olmaz ![]() ![]() O alışmış aldırmıyor ![]() ![]() - Bir cıgara sardım diye mi söylüyorsun? Dedi ![]() - Hangi bir cıgara birader dedim ban gene bir tutam saçak tütün kalmadı ![]() ![]() Kayıtsızca: - Senin tütün de içimli bir şey değil ya! Dedi bunu nasıl içiyorsun? Kaçak içsen bundan daha iyi! Kızdım: - A birâder dedim iyiye kötüye baktığımız yok sen benden çok içiyorsun ![]() - Ne yapayım dedi daha iyisi olsa onu içerim ![]() ![]() ![]() - Neden yok dedim tütüncü dükkânları dolu! Yüzüme dik dik baktı: - Ben dedi bu zıkkıma para vermem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Çok iyi buyuruyorsun dedim ama biz para veriyoruz! - Ben de onu söylüyorum ya dedi para verdin verecek bâri iyisine ver ![]() - Sen dedim kırk yaşından sonra benim huyumu mu değiştireceksin? Kayıtsızca omuzlarını kaldırdı: - Benim neme gerek dedi ben kimsenin keyfine karışmam ![]() ![]() - Canım dedi senin kuruyasıca huyunun bana ziyana olmasa ben de kırk yol söylemem ![]() ![]() - Benim sana ne ziyanım dokunuyor? diye sordu bu sözleri hep bir cıgara için mi söylüyorsun? Ziyan olmuş da dünya batmış ![]() ![]() ![]() ![]() Tepem attı: - Neden ayıplıyorlarmış? diye sordum ![]() - Neden olacak dedi bir cıgaralık tütün için bu kadar lâkırdı ediyorsun ![]() - Canım birader dedim hangi bir cıgarahangi beş cıgara? ![]() ![]() ![]() - Haydi on cıgara olsun dedi yirmi cıgara otuz cıgara olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bunu ben alacağıma sen alsan ne olur dedim şu neden almak bize düşüyor da içmek size? - Ben âdet etmemişim dedik ya! Böyle zehire para vermem dedi ![]() ![]() ![]() ![]() - Çıldıracağım dedim sen altmış para verip bir paket tütün almaz herkesin tabakasından geçinirsin bu ayıp değil; ben tütünü katık et saçağından bana da kalsın dedim bu ayıp öyle mi? - Bana neden ayıp oluyormuş? dedi hırsızlık etmiyorum ya zorla da almıyorum tütünün saçağı dururken tozunu içecek kadar ahmak değilim ![]() ![]() ![]() - Biz tütünün tozunu içip ahmak mı oluyoruz? dedim ![]() Doğrusu çok daha kızdım ![]() - Sen dedi deminden beri bana o kadar söz söyledin ben sesimi çıkardım mı? Tütünün saçağı dururken tozunu içmek ahmaklıktır dedimse niçin kızıyorsun? Kahvede olanlara bakarak: - Yalan mı söylüyorum efendiler dedi ![]() Karşı peykede oturan Miralay Esat Bey bana işaret etti ![]() - Sen dedim birâder bir daha benim yanıma gelme benimle de konuşma ![]() İşte buraya varınca Esat Bey cebinden tabakasını çıkardı: - Mahmut Efendi dedi gel sen buraya bak ben sana bir tütün vereyim nasıl beğenirsin ![]() ![]() ![]() Tabakayı görünce kalktı karşıya gitti ![]() - Benim kabadayılığım yok dedi kimseye de bir fenalık etmedim yine de etmem ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yandan söylendi bir yandan da Esat Beyin tabakasından ne var ne yok içti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Birader dün sizin hatırınızı kırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siz olsanız ne yapardınız? Özür dileyen bir adam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Buyurun" dedik ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|