Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etti, intihar, tanrı

Ve Tanrı İntihar Etti

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ve Tanrı İntihar Etti

son zamanlarda böyle bir Roman okumadınızÖLESİYE AŞK – ÖLDÜRESİYE ÖFKE, FELSEFE, MANTIK , AÇILAM METAFİZİK ALEMİN KAPILARI CİNLER BİR İNSANI NASIL OYUNCAK EDER? VE ŞEYH
( Özet )
O dedi ki; “ Bende bir anlık visal istemedim hayatta Her an huzuru aradım Küçük şeyler zaman zaman huzur ve mutluluk verdi Bazen bir dağ yamacında sigara ve çayımı yudumlarken, bazen sevdiğimi sandığım insanın yanında tattım bir anlık visali Oysa bu haller bir anlık visalden öte gitmedi Bende kesiksiz huzur istedim Kesiksiz huzuru başımı seccadeye koyunca yaşadım Ama bunu anlamam için elli yıl geçmesi gerekiyormuş”
Böyle bir roman okumadınız
Bir adam Akıllı, çok okuyan, keskin zekâlı bir adam Korkunç bir kıyas ve muhakeme yeteneğine sahip bir adam Keskin bir yargı mekanizmasına sahip
Başka bir ifade ile materyalist felsefe ile mistik felsefe arasında bocalayan bir adam Metafizik âlem ile fizik âlemi arasında zihni dengesini kurmaya çalışan bir adam
Aklı ile beyninin, nefsi ile ruhunun, duyguları ile yüreğinin, madde ile m***, rüya ile hakikatin, doğru ile yanlışın, cin ile insanın, melek ile şeytanın kısacası varlığı ile yokluğunun arasında korkun bir savaş yapan adam
O dedi ki; ” Metafizik âleminin kapısını zorlamayın Zorlarsanız mutlaka açarsınız Ancak orada sizi ilk karşılayanlar asla melek değildir
O dedi ki; “ Metafizik âlemin içine girdiğin zaman geri dönmek için kapıyı arama, çünkü o kapı artık yoktur
Kız dedi ki ona; Sana öyle deliyorum ki abisi, Kendimi sende kaybetmekten korkuyorum
O dedi ki kıza ; ”Allah sende olduğundan, senden kopamıyorum Seni o kadar çok seviyorum ki Allah’ı sende kaybetmekten korkuyorum Ancak Allah bende olduğundan sana tapamıyorum Böyle bir ikilemde beraberliğin anlamı olmaz
Sahtekâr şeyhler, büyücüler, Satanistler, Cin ’darlar ve üfürükçüler ile kıyasıya bir mücadeleye giren bir adam Bu mücadele esnasında oluşan güçlü bir zihin yapısı ile cinleri kontrolü altına alan bir adam Ancak bunu yaparken, şeytanın tasarrufu altına girdiğini fark etmeyen bir adam “ Sen tanrısın, sen mehdisin, sen güçlüsün” diyerek içerden ve dışarıdan gelen telkinler karşısında müthiş bir kaosa düştü Bunu fark ettiğinde ise, daha korkunç bir savaş vermeye başladı İşte bu adam Yıllar süren mücadele sonucunda seccadeye ulaştığında dedi ki;
“ Ben Aşk önünde diz çöküyorum Sakın beni cüce zannetmeyin
Ve dedi ki; Sana geldim rabbim “ Sevapsız, kitapsız, yazısız, dilsiz, elsiz, ayaksız… Anasız, babasız, kadınsız, evlatsız, makamsız ve parasız sana geldim Sade bir imanla bu canı sana getirdim” Beni kabul et” diyeceğim ama buradaki ben bile bir varlık iddiası olacağı korkusu ile sana bensiz geldim Ruhumu senden kopartmaya çalışan şeytana inat, canımı dünyaya mal etmeye çalışan nefsime inat sana geldim Sen Allahsın ben hiçim” Dedi ve seccadeye düştü

YAZAR: Mehmet ALPEREN
Site: wwwmehmetalperencom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com