Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kesme, tahtası, temizleme, yöntemleri

Kesme Tahtası Temizleme Yöntemleri

Eski 11-04-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kesme Tahtası Temizleme Yöntemleri



Kesme Tahtası Temizleme Yöntemleri



Uluslararası Reader’s Digest dergisi kesme tahtalarınızı temizlemenin ve dezenfekte etmenin 6 farklı ve etkili çözümünü şu şekilde açıkladı




Kabartma tozu: Tahta ya da plastik kesme tahtalarını arasıra birer yemek kaşığı kabartma tozu, tuz ve su karışımından oluşan macun ile ovarak temiz tutabilirsiniz Daha sonra sıcak suyla güzelce durulayın

Ağartıcı: Kesme tahtalarının yüzeyini 2 litre suyun içine 1 çay kaşığı ağartıcı ilave ettiğiniz karışıma batırdığınız fırça ile ovun Küçük daireler şeklinde ovun ve karışımın tahtanın içine emmemesine dikkat edin Hafifçe ıslatılmış kağıt havlu ile silip kurutun, sonra temiz bir bezle hemen kurutun


Hidrojen peroksit: Yüzde yüz garantili bir bakteri öldürücü olan hidrojen peroksit ile kesme tahtanızın üzerindeki bakterilerin çoğalmasıyla savaşabilirsiniz Özellikle de et ya da tavuk kestikten sonra bu işleme daha çok ihtiyacınız olacak Kesme tahtanızın üzerindeki mikropları öldürmek için sirkeyle sirmek için kağıt havlu kullanın, sonra başka bir kağıt havluyu da hidrojen peroksitle temizlemek için kullanın Yüzde 3 oranında hidrojen peroksit kullanmanın zararsız olduğu belirtiliyor

Limon: Soğan doğradıktan, sarımsak ezdikten, çiğ ya da pişmiş et ve tavuk kestikten ya da balık hazırladıktan sonra kesme tahtalarınızın güzel kokmasını istemez misiniz? Kokudan kurtulmak ve kesme tahtalarınızı dezenfekte etmek için yarım limon ile tahtanın tüm yüzeyini ovun ya da şişeden dökeceğiniz seyreltilmemiş limon suyu ile yıkayın

Tuz: Ekmek tahtanızı ya da kesme tahtanızı su ve sabunla yıkadıktan sonra, tuza batırdığınız ıslatılmış bir bezle ovalayın Tahtalarınız daha parlak olacaktır

Sirke: tahta kesme tahtalarınızı temizlemek ve dezenfekte etmek için, her kullanımdan sonra sirkeyle silin Sirkede bulunan asetik asit, iyi bir dezenfektandır Ecoli, Salmonella ve Staphylococcus gibi zararlı mikroplara karşı etkilidir Tahtalarınızı asla su ve deterjanla yıkamayın, çünkü yüzeydeki tahta liflerin zayıflamasına neden olur Tahtalarınızın dezenfekte edilmesinin yanında içine sinen kokuların giderilmesine ihtiyacı varsa, üzerine biraz kabartma tozu sürün ve sonra spreyle üzerine seyreltilmemiş sirke sıkın Köpürmesini için 5-10 dakika bekleyin ve sonra temiz soğuk suya batırılmış bezle güzelce durulayın




__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.