![]() |
Ahşap Boyacısı Meslek Bilgileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahşap Boyacısı Meslek BilgileriAhşap Boyacısı TANIM Ahşap malzemelerin yüzeylerini fırça ve boya tabancası kullanarak çeşitli tekniklerle boyayan ve çeşitli malzemeler ile süsleyen kişidir ![]() GÖREVLER -Ahşap yüzeye uygulanacak teknikleri belirler, -Yüzeye uygulanacak desen ve malzemeleri belirler, -Kullanacağı boyaları belirler ve hazırlar, -Uygulayacağı ahşap yüzeyi boyaya hazırlamak için zımpara yapar, -Yüzeye macun ve dolgu gibi malzemeleri uygular, -Belirlenen teknikleri, çeşitli boya fırçaları ve boya tabancası kullanarak ürün üzerine uygular ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER -Çeşitli boya fırçaları (Yassı,filiz,yelpaze,tanpon vb ![]() -Boya çeşitleri, -Boya incelticiler, -Sabit ve döner masalar, -Vernik, -Macun çeşitleri, -Zımpara, -Dekoratif boncuklar, -Parşömen ve karbon kağıtları, -Tutkal (Dekopaj, transfer, ahşap emprenye çeşit ve sistemleri) ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Ahşap boyacısı olmak isteyenlerin; -Güzel sanatlara ilgili ve bu alanda başarılı, -Gözü ve eli eşgüdüm halinde kullanabilen, -Yaratıcı, -Şekil-uzay ilişkilerini görebilen, -Ayrıntılara dikkat edebilen, -Tasarlama ve çizim yeteneğine sahip -Kokuya alerjisi olmayan kimseler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Ahşap Boyacıları, dekoratif ahşap eşyalar üreten atölye ve fabrikalarda çalışırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI -Bu elemanlar özel sektöre ait ahşap dekoratif eşyalar üreten atölye ve fabrikalarda çalışabilirler ![]() ![]() Ahşap ve mobilya sanayisi gelişmiş olan Ankara, Kayseri ve Bursa vb ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Bu mesleğin eğitimi halk eğitim merkezleri bünyesinde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Halk eğitim merkezlerinde bu alanda eğitim görmek için en az ilköğretim okulu mezunu olmak ve en az 15 kişilik grubun oluşturulması gerekmektedir ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Bu mesleğin eğitimi Halk eğitim merkezlerinde 2 kademeli olarak verilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME -Meslekte ilerleme daha büyük firmalarda çalışma şeklinde gerçekleşmektedir ![]() -Bunun yanında yeteneklerini geliştirebilen kişiler Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerimizde bulunan “Sanat Evlerine” de çalışma imkanı bulabilirler ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU EĞİTİM SÜRESİNCE - EĞİTİM SONRASI Meslek elemanlarının aldıkları ücret çalıştıkları firmalara göre değişmekle birlikte en az asgari ücret düzeyindedir ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER -İlgili eğitim kurumları, -Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, -Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri, |
![]() |
![]() |
|