![]() |
Animatör Mesleği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Animatör MesleğiAnimatör TANIM İnsanların tatil yerlerinde iyi zaman geçirmeleri için bir takım eğlence ve gezi programları düzenleyen kişidir ![]() GÖREVLER Animasyon, canlandırma demektir ![]() ![]() · Tatil yapmaya gelen insanların; yaşlarına, cinsiyetlerine, kültürel ve ekonomik düzeylerine göre gereksinimlerini, beklentilerini saptar, · Tatil yerinin olanakları çerçevesinde beklentileri karşılayacak bir animasyon programı hazırlar ve uygular, · Turist kafilelerini ilgili istasyon, havaalanı vb ![]() · Boğulma, zehirlenme gibi tehlikelere karşı grubu uyarır, · Fuarlarda ve reklam kampanyalarında görev yaparken, tanıtılması istenen ürün ve hizmeti hedef kitleye en iyi şekilde anlatır ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER Animatörün çok yönlü kişiliği ve çok çeşitli hedef kitlesi olduğundan kullandığı araçlar da çeşitlidir ![]() Aşağıda bunlardan birkaç örnek verilmiştir: - Su sporlarıyla ilgili araçlar, - Çeşitli müzik aletleri, - Harita, pusula, kitap, dergi, - Tenis, masa tenisi, voleybol , futbol, kayak gibi oyunların araç gereci ve reklam sektörünün kullandığı araç-gereçler, bunlardan bazılarıdır ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Animatörlerin, - Düşüncelerini sözel olarak ifade edebilmeleri, - Başkalarını etkileme ve ikna etme özelliklerinin olması, - Yaratıcı olmaları, - Çabuk karar vermeleri ve kararlarını uygulayabilmeleri, - İnsanların duygu ve ihtiyaçlarına duyarlı olmaları, - Sabırlı ve coşkulu olmaları gerekir ![]() - Ayrıca, animatörlük hareketli bir meslek olduğu için, bedence güçlü ve sağlıklı olmalıdırlar ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Animatör, turistik tesislerde, fuarlarda, radyo ve televizyon şirketlerinde çalışabilir ![]() ![]() ![]() Animatör, çalışmalarında birinci derecede insanların duyguları ve ihtiyaçları ile ilgilidir ![]() ![]() Animatör, - Turist kafileleriyle (yerli-yabancı), - Tanıtım ve reklam yapılacak hedef kitle ile, - Otel, motel, tatil köyü personeliyle, - Çalışma arkadaşlarıyla, - Amirleri ile iletişimde bulunur ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Animatörlük veya animasyon ülkemiz için yeni bir kavramdır ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Animatörlük mesleğinin eğitim yerleri oldukça sınırlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Animatör olmak için yaygın kanı, en az lise mezunu olmak gerektiğidir ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ · Eğitim, genellikle 3 ay sürmektedir, · Animasyon eğitim programı iki bölümden oluşmaktadır ![]() ![]() · Bu eğitim yoluyla öğrencilerin: Türkçe'yi yerinde ve düzgün konuşmaları, sağlıklı iletişim kurabilmeleri, sorun çözme konularında beceri ve davranışları geliştirilir ![]() Kursiyerlere, eğitimde: · Tatil aktiviteleri, · Konuşma teknikleri ve güzel konuşma sanatı, · Halkla ilişkiler, · Hareket dersleri bilgileri verilir ![]() MESLEKTE İLERLEME Meslekte ilerleme genellikle daha yüksek ücretle çalışma veya daha büyük tesislerde görev yapma şeklinde olur ![]() ![]() ![]() ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Animatörün, eğitim süresince alacağı ücret değişkenlik göstermektedir ![]() ![]() ![]() Eğitim sonrası yeni işe başlayan animatör en az asgari ücret düzeyinde bir ücret almaktadır ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER · İlgili Eğitim Kurumları, · Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi ![]() · Bünyesinde meslek danışma merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|