![]() |
Aşçılık Mesleği İle İlgili Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşçılık Mesleği İle İlgili BilgilerAşçılık : Mesleği ile ilgili bilgiler Lokantalarda, konaklama yerlerinin toplu yemek yenen özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler ![]() Aşçılık Programının Amacı : Aşçılık programının amacı toplu yemek yenilen yerlerde yiyecek hazırlama ve mutfak yönetim alanında çalışacak elemanları yetiştirmektir ![]() Aşçılık Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Aşçılık programında besin bilimi, gıda bilimi, yiyecek hazırlama ve standart geliştirme, besin hijyeni, dünya mutfaklarından örnekler, mutfak yönetimi ve denetimi gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır ![]() Aşçılık Mesleği için Gereken Nitelikler : Aşçılık programında okumak isteyenlerin tad ve koku duyumları gelişmiş, düzenli çalışma alışkanlığına sahip, dikkatli ve titiz kimseler olmaları gerekir ![]() ![]() Aşçılık Programının Bulunduğu Üniversite Ve Fakülteler : GAZİANTEP - GAZİANTEP MESLEK YÜKSEKOKULU ANADOLU - ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU AFYON - KOCATEPE AFYON MESLEK YÜKSEKOKULU ABANT İZZET BAYSAL - MENGEN MESLEK YÜKSEKOKULU Aşçılık Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Aşçılık programını bitirenlere "Aşçılık Meslek Elemanı" ünvanı verilir ![]() ![]() ![]() Aşçıların Çalışma Alanları : Aşçılar lokantalarda, konaklama yerlerinin, toplu yemek yenen özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|