Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
enerji, mühendisliği, sistemleri

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1997 yılında kurulmuş olup, faaliyetlerini Muallimköy Yerleşkesi’nde sürdürmektedir

Fosil tipi yakıtların gitgide tükenmekte olduğu günümüzde bilim, alternatif enerji kaynakları bulma konusunda yoğun bir çaba içindedir Temiz ve tükenmez enerji kaynaklarının ekolojik ve mali açıdan tüm ülkeler için çok önemli ve gerekli olduğu günümüz koşullarında Bölümümüzde;

Yakıt Hücreleri

Yenilenebilir Enerji Kaynakları

Enerji Tasarrufu

Endüstriyel Kurutma, Dondurma Sistemleri ve

Isı alanlarında çalışmalar yapılmakta, ayrıca üreticinin yükünü azaltmak amacıyla enerji tasarrufu, enerji tüketiminde verimliliğin artırılması, enerji imkanlarının iyileştirilmesi amacıyla Enerji Analizi alanında danışmanlık hizmeti verilmektedir

Dünyadaki teknolojik gelişmelere paralel olarak kurulan Triboloji ve Hidrojen Yakıt Hücreleri laboratuvarlarımızda otomotivden savunma sanayine kadar pek çok sektöre de teknolojik destek sağlanmaktadır

Bölümde dört anabilim dalı bulunmaktadır;

· Isı Tekniği Anabilim Dalı

· Yenilenebilir Enerji Sistemleri Anabilim Dalı

· Yakıt ve Yanma Anabilim Dalı

· Petrol Anabilim Dalı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMI HEDEFLERİ

Matematik ve mühendislik bilgilerini uygulayabilme becerisi kazandırmak

Multidisipliner çalışma gruplarında görev alabilme yeteneği kazandırmak

İleri düzeyde termodinamik bilgisi edindirmek

Enerji sistem ve bileşenlerini tasarlayabilme yeteneği kazandırmak

Enerji sistemleri problemlerini tanıyabilme, formüle edebilme ve analitik, nümerik ve deneysel çözümler üretebilme yeteneği kazandırmak

Enerji sistemleri mühendisliği için gerekli modern mühendislik donanımlarını kullanabilme becerisi kazandırmak

Enerji sistemleri için deney tasarlayabilme, uygulayabilme ve sonuçlarını yorumlayabilme becerisi kazandırmak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com