|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgiler, bilgisayar, ile, ilgili, mesleği, mühendisliği |
![]() |
Bilgisayar Mühendisliği Mesleği İle İlgili Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilgisayar Mühendisliği Mesleği İle İlgili BilgilerBilgisayar Mühendisliği Mesleği ile ilgili bilgiler Bilgisayar sistemlerinin yapısı, tasarımı, geliştirilmesi ve bu sistemlerin kullanımları konularında eğitim ve araştırma yapılır ![]() ![]() Bilgisayar Mühendisliği Programının Amacı : Bilgisayar mühendisliği programı bilgisayar sistemlerinin yapısı, tasarımı, geliştirilmesi ve bu sistemlerin kullanımları konularında eğitim ve araştırma yapar ![]() Bilgisayar Mühendisliği Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Bilgisayar mühendisliği bölümünde eğitim süresi 4 yıldır ![]() ![]() ![]() ![]() Bilgisayar Mühendisliği için Gereken Nitelikler : Bilgisayar mühendisliği programına girmek isteyenlerin normalin üstünde bir genel akademik yeteneğe, üstün bir sayısal düşünme gücüne ve sağlam bir mantığa sahip, dikkatli, sabırlı ve yaratıcı kişiler olmaları gerekir ![]() Bilgisayar Mühendisliği Programının Bulunduğu Üniversite Ve Fakülteler : FATİH - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BOĞAZİÇİ - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLKENT - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KOÇ - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ORTA DOĞU TEKNİK - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İSTANBUL TEKNİK - ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ MARMARA - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HACETTEPE - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GALATASARAY - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YILDIZ TEKNİK - ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BAŞKENT - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YEDİTEPE - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ EGE - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DOKUZ EYLÜL - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İSTANBUL - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ANADOLU - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ IŞIK - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KADİR HAS - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ OSMANGAZİ - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ HALİÇ - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KOCAELİ - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇANKAYA - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ İSTANBUL KÜLTÜR - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ KARADENİZ TEKNİK - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ SELÇUK - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ DOĞUŞ - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ERCİYES - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ SAKARYA - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ TRAKYA - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ MERSİN - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DOĞU AKDENİZ - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İSTANBUL BİLGİ - FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ KOCAELİ - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ FIRAT - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ATILIM - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BAHÇEŞEHİR - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLKENT - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KOÇ - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BAŞKENT - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ FATİH - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇANKAYA - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ IŞIK - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KADİR HAS - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MALTEPE - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ HALİÇ - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İZMİR EKONOMİ - BİLGİSAYAR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL BİLGİ - FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İZMİR EKONOMİ - BİLGİSAYAR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DOĞUŞ - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ATILIM - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YEDİTEPE - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ İSTANBUL KÜLTÜR - MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BAHÇEŞEHİR - MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Bilgisayar Mühendisliği Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Bilgisayar mühendisliği programını bitirenlere "Bilgisayar Mühendisi" ünvanı verilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilgisayar Mühendislerinin Çalışma Alanları : Bilgisayar kullanımının hızla yaygınlaştığı ülkemizde bilgisayar mühendisliği bölümü mezunlarının yönetim, eğitim, endüstri, ticaret ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren çeşitli kamu kuruluşları ile özel kuruluşlarda, bankalarda, üniversitelerde, bilgisayar donanım ve yazılımı üreten ve pazarlayan firmalarda çalışma olanakları vardır ![]() |
![]() |
![]() |
|