Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avukat, olmak, şartları

Avukat Olmak Şartları

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avukat Olmak Şartları

avukat nasıl olunur , avukat olma koşulları , avukat olmak isteyenler , avukatlık için aranan şartlar , Avukat Olmak İçin Neler Gerekli

Avukat olabilmek için gerekli olan şartlar şöyledir

1 Avukat olmak için Türk vatandaşı olmak birinci şarttır

2 Şart ise Hukuk Fakültesi mezunu olmaktır

Eğer Yüksek Öğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yabancı ülke hukuk fakültelerinden mezun olduysanız Türkiye'deki hukuk fakülteleri ders programlarına göre eksik kalan dersleri tamamlamak gerekmektedir

3 Şart Avukatlık stajını tamamlamış olmak ve Avukatlık belgesini almış olmak gerekir

4 Baro Levhasına yazılmak istenilen baro bölgesinde ikametgahı bulunmak

Bu şart baro levhasına kayıt için gereklidir Süreklilik arzetmemek koşulu ile Türkiye'nin her yerinde avukatlık mesleği icra edilip, mahkemelere gitmeye bir engel yoktur

5 Şart avukatlığa engel halinizin olmaması gerekir

Özet Olarak Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra 1 yıllık avukatlık stajının başarı ile bitirilmesi halinde Avukat ünvanı kazanılarak avukat olunur

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com