Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
neler, olma, pilot, şartları

Pilot Olma Şartları Neler

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pilot Olma Şartları Neler

pilot nasıl olunur , pilot olma koşulları , pilotluk için neler gerekiyor , Pilot olmak için neler gerekli?

Hususi pilot lisansı almak için müracaat edenlerde aşağıdaki şartlar aranır

- En az 18 yaşından gün almış olmak,

-Uluslarası anlaşmalara uygun olarak geçerli 2nci sınıf sağlık şartlarına sahip olmak,

-Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında gerekli uçuş ve teorik eğitimini başarıyla tamamlamış olmak,

-Teorik sınav ve uçuş kontrollarında başarılı olmak gereklidir

Ticari pilot lisansı almak için müracaat edenlerde aşağıdaki şartlar aranır:

En az 18 yaşından gün almış olmak

Uluslararası anlaşmalara uygun olarak geçerli 1nci sınıf sağlık şartlarına sahip olmak

Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında gerekli uçuş ve teorik eğitimini tamamlamış olmak

Teorik sınav ve uçuş kontrollarında başarılı olmak

Bu yönetmelikte belirtilen uçuş tecrübesine sahip olmak

Hava yolu nakliye pilotu lisansı almak için müracaat edenlerde aşağıdaki şartlar aranır:

En az 22 yaşından gün almış olmak

Uluslararası anlaşmalara uygun olarak geçerli 1nci sınıf sağlık şartlarına sahip olmak

Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında ATPL için gerekli uçuş ve teorik eğitimini tamamlamış olmakBu düzeyde alınmayan eğitimler için fark eğitimlerini tamamlayarak çok pilotla işletilen uçaklarda 2nci pilot olarak uçuyor olmak (NOT:Bu yönetmelik yürürlüğe girdiğinde halen çok pilotla işletilen uçaklarda 2nci pilot olarak uçmakta olan ticari pilot lisanslı pilotlar fark eğitimlerini tamamlamadan ATPL sınavına katılamazlar)

ATPL Teorik sınav ve uçuş kontrollarında başarılı olmak Bu uçuş kontrolü pilotların yıllık teknik kontrol uçuşları ile birleştirilebilir, ancak teorik sınavlardan önce yapılan uçuş kontrolları ATPL uçuş testi yerine sayılmaz

Teorik sınavlar İngilizce yeterlilik sınavı ve teorik sınav şeklinde yapılır

Bu yönetmelikte belirtilen uçuş tecrübesine ve 2 pilot ile işletilen bir uçakta geçerli ticari pilot lisansına sahip olmak

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com