Pilot Olma Şartları Neler |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pilot Olma Şartları Nelerpilot nasıl olunur , pilot olma koşulları , pilotluk için neler gerekiyor , Pilot olmak için neler gerekli? Hususi pilot lisansı almak için müracaat edenlerde aşağıdaki şartlar aranır - En az 18 yaşından gün almış olmak, -Uluslarası anlaşmalara uygun olarak geçerli 2nci sınıf sağlık şartlarına sahip olmak, -Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında gerekli uçuş ve teorik eğitimini başarıyla tamamlamış olmak, -Teorik sınav ve uçuş kontrollarında başarılı olmak gereklidir Ticari pilot lisansı almak için müracaat edenlerde aşağıdaki şartlar aranır: En az 18 yaşından gün almış olmak Uluslararası anlaşmalara uygun olarak geçerli 1nci sınıf sağlık şartlarına sahip olmak Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında gerekli uçuş ve teorik eğitimini tamamlamış olmak Teorik sınav ve uçuş kontrollarında başarılı olmak Bu yönetmelikte belirtilen uçuş tecrübesine sahip olmak Hava yolu nakliye pilotu lisansı almak için müracaat edenlerde aşağıdaki şartlar aranır: En az 22 yaşından gün almış olmak Uluslararası anlaşmalara uygun olarak geçerli 1nci sınıf sağlık şartlarına sahip olmak Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında ATPL için gerekli uçuş ve teorik eğitimini tamamlamış olmakBu düzeyde alınmayan eğitimler için fark eğitimlerini tamamlayarak çok pilotla işletilen uçaklarda 2nci pilot olarak uçuyor olmak (NOT:Bu yönetmelik yürürlüğe girdiğinde halen çok pilotla işletilen uçaklarda 2nci pilot olarak uçmakta olan ticari pilot lisanslı pilotlar fark eğitimlerini tamamlamadan ATPL sınavına katılamazlar) ATPL Teorik sınav ve uçuş kontrollarında başarılı olmak Bu uçuş kontrolü pilotların yıllık teknik kontrol uçuşları ile birleştirilebilir, ancak teorik sınavlardan önce yapılan uçuş kontrolları ATPL uçuş testi yerine sayılmaz Teorik sınavlar İngilizce yeterlilik sınavı ve teorik sınav şeklinde yapılır Bu yönetmelikte belirtilen uçuş tecrübesine ve 2 pilot ile işletilen bir uçakta geçerli ticari pilot lisansına sahip olmak alıntı |
|