Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyomedikal, cihaz, mesleği, teknolojileri

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleği

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleği

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri AlanıTıp alanındaki hızlı gelişmelere paralel olarak biyomedikal cihaz teknolojilerinin gelişmesi teşhis ve tedavide bu cihazların kullanımı ve gerekliliği artmış, doğal olarak da bu cihazların kullanımlarının dünya çapında yaygınlaştırılması taleplerini de artırmıştır Artan cihaz kullanımı ve yaygınlaşma talebi, cihazlar için üretim ve satıştan sonra çok önemli bir yere sahip “servis desteği” iş alanını oluşturmuştur Bu alanda verilen eğitimle biyomedikal cihazların kurulum, bakım ve onarımını yapacak nitelikte ara eleman yetiştirilecektir Bu alanda yer alan dallar:

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİ:

Tıbbi görüntüleme cihazlarında kurulum, montaj, bakım, arıza giderme ve kalibrasyon yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır Bu eğitimi alanlar tıbbi görüntüleme cihazlarına ilişkin kurulum şartlarını kontrol etme, yetki dahilinde montaj, ilk çalıştırma, bakım, onarım ve kalibrasyon ile ayar işlerini kendi başına ve/veya teknik destek ekibi ile yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler olarak mezun olurlar

TIBBİ LABORATUVAR VE HASTA DIŞI UYGULAMA CİHAZLAR:

Tıbbi laboratuvar ve hasta dışı uygulama cihazlarında kurulum, montaj, bakım, arıza giderme ve kalibrasyon yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır Bu eğitimi alanlar tıbbi laboratuar ve hasta dışı uygulama cihazlarına ilişkin kurulum şartlarını kontrol etme, yetki dahilinde montaj, ilk çalıştırma, bakım, arıza tespiti, onarım ve kalibrasyon ile ayar işlerini kendi başına ve/veya teknik destek ekibi ile yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler olarak mezun olurlar

YAŞAM DESTEK VE TEDAVİ CİHAZLARI:

Yaşam-destek ve tedavi cihazlarında kurulum, montaj, bakım, arıza giderme ve kalibrasyon yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır Bu eğitimi alanlar yaşam destek ve tedavi cihazlarına ilişkin kurulum şartlarını kontrol etme, yetki dahilinde montaj,ilk çalıştırma, bakım, arıza tespiti, onarım ve kalibrasyon ile ayar işlerini kendi başına ve/veya teknik destek ekibi ile yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler olarak mezun olurlar

FİZYOLOJİK SİNYAL İZLEME TEŞHİS VE KAYIT CİHAZLARI:

Fizyolojik sinyal izleme teşhis ve kayıt cihazlarında kurulum, montaj, bakım, arıza giderme ve kalibrasyon yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır Bu eğitimi alanlar fizyolojik sinyal izleyici teşhis ve kayıt cihazlarına ilişkin kurulum şartlarını kontrol etme, yetki dahilinde montaj, ilk çalıştırma, bakım, arıza tespiti, onarım ve kalibrasyon ile ayar işlerini kendi başına ve/veya teknik destek ekibi ile yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler olarak mezun olurlar

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

Biyomedikal cihaz üretim firmaları,

Biyomedikal cihaz ithalatçıları,

Biyomedikal teknik servis firmaları,

Kalibrasyon laboratuvarları,

Kamu ve özel hastanelerinin tıbbi cihaz teknik servisleri,

Laboratuvar ve görüntüleme merkezleri vb yerlerde çalışabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com