![]() |
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biyomedikal Cihaz Teknolojileri MesleğiBiyomedikal Cihaz Teknolojileri Biyomedikal Cihaz Teknolojileri AlanıTıp alanındaki hızlı gelişmelere paralel olarak biyomedikal cihaz teknolojilerinin gelişmesi teşhis ve tedavide bu cihazların kullanımı ve gerekliliği artmış, doğal olarak da bu cihazların kullanımlarının dünya çapında yaygınlaştırılması taleplerini de artırmıştır ![]() ![]() ![]() TIBBİ GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİ: Tıbbi görüntüleme cihazlarında kurulum, montaj, bakım, arıza giderme ve kalibrasyon yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır ![]() ![]() TIBBİ LABORATUVAR VE HASTA DIŞI UYGULAMA CİHAZLAR: Tıbbi laboratuvar ve hasta dışı uygulama cihazlarında kurulum, montaj, bakım, arıza giderme ve kalibrasyon yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır ![]() ![]() YAŞAM DESTEK VE TEDAVİ CİHAZLARI: Yaşam-destek ve tedavi cihazlarında kurulum, montaj, bakım, arıza giderme ve kalibrasyon yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır ![]() ![]() FİZYOLOJİK SİNYAL İZLEME TEŞHİS VE KAYIT CİHAZLARI: Fizyolojik sinyal izleme teşhis ve kayıt cihazlarında kurulum, montaj, bakım, arıza giderme ve kalibrasyon yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır ![]() ![]() Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Biyomedikal cihaz üretim firmaları, Biyomedikal cihaz ithalatçıları, Biyomedikal teknik servis firmaları, Kalibrasyon laboratuvarları, Kamu ve özel hastanelerinin tıbbi cihaz teknik servisleri, Laboratuvar ve görüntüleme merkezleri vb ![]() |
![]() |
![]() |
|