Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, ile, ilgili, mesleği, sanatları, teknikeri

El Sanatları Teknikeri Mesleği İle İlgili Bilgiler

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

El Sanatları Teknikeri Mesleği İle İlgili Bilgiler

El Sanatları Teknikeri Mesleği ile ilgili bilgiler

El Sanatları programının amacı, el sanatlarımızı yok olmaktan kurtarmak, teknolojiden yararlanarak el sanatlarımızı geliştirecek profesyonel elemanlar yetiştirmektir El sanatları teknikerleri, halk eğitim merkezlerinde, orta öğretimde, çıraklık eğitim merkezlerinde öğretmen; özel sektörde, tekstil alanında tekniker olarak görev alabilirler

El Sanatları Programının Amacı : El sanatları programının amacı, el sanatlarımızı yok olmaktan kurtarmak, teknolojiden yararlanarak el sanatlarımızı geliştirecek profesyonel elemanlar yetiştirmektir

El Sanatları Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : El sanatları programında tarih ve sanat tarihi gibi kültür dersleri, kimya ve fizik gibi temel bilim dersleri ile çeşitli el sanatlarının uygulanması ve geliştirilmesi ile ilgili dersler okutulur ve uygulamalar yaptırılır

El Sanatları Gereken Nitelikler: El sanatları programında başarılı olabilmek için, her şeyden önce, el sanatlarının her hangi bir dalında yetenekli, göz-el koordinasyonu güçlü ve yaratıcı olmak, el sanatlarını geliştirme çalışmalarına ilgi duymak gereklidir

El Sanatları Programının Bulunduğu Üniversiteler ve Fakülteleri :

BALIKESİR - MESLEK YÜKSEKOKULU

ANADOLU - PORSUK MESLEK YÜKSEKOKULU

ATATÜRK - ERZURUM MESLEK YÜKSEKOKULU

TRAKYA - EDİRNE MESLEK YÜKSEKOKULU

DİCLE - DİYARBAKIR MESLEK YÜKSEKOKULU

PAMUKKALE - DENİZLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

ONSEKİZ MART - YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU

ULUDAĞ - KARACABEY MESLEK YÜKSEKOKULU

MİMAR SİNAN - MESLEK YÜKSEKOKULU

KAFKAS - ARTVİN MESLEK YÜKSEKOKULU

AKDENİZ - SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİ - ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU

YÜZÜNCÜ YIL - VAN MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİ - ÇORUM MESLEK YÜKSEKOKULU

CELAL BAYAR - TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU

KARADENİZ TEKNİK - TRABZON MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA - TOKAT MESLEK YÜKSEKOKULU

TRAKYA - ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU

ONDOKUZ MAYIS - SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU

KARADENİZ TEKNİK - RİZE MESLEK YÜKSEKOKULU

KARADENİZ TEKNİK - ORDU MESLEK YÜKSEKOKULU

YÜZÜNCÜ YIL - HAKKARİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SÜTÇÜ İMAM - KAHRAMANMARAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU

MUSTAFA KEMAL - İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU

DUMLUPINAR - KÜTAHYA MESLEK YÜKSEKOKULU

SELÇUK - TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

KOCAELİ - KARAMÜRSEL MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİ - KIRŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

ANKARA - KASTAMONU MESLEK YÜKSEKOKULU

KIRIKKALE - KIRIKKALE MESLEK YÜKSEKOKULU

ERCİYES - NEVŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

El Sanatları Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : El sanatları programını bitirenlere "El Sanatları Teknikeri" ünvanı verilir El sanatları teknikeri dekoratif ürünler, lif ve boya teknolojisi, el ve makine nakışları, süsleme sanatları, el örgüleri, kirkitli dokuma gibi alanlarda örneği az bulunur kültür zenginliklerimizi modern yöntemlerle geliştirerek ülke ekonomisine ve kültürüne katkı getirici çalışmaları yürütür

El Sanatları Teknikerlerinin Çalışma Alanları : El sanatları teknikerleri halk eğitim merkezlerinde, ortaöğretimde, çıraklık eğitim merkezlerinde öğretmen; özel sektörde, tekstil alanında tekniker olarak görev alabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com