Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, elektronik, ile, ilgili, mesleği, teknikeri

Elektronik Teknikeri Mesleği İle İlgili Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elektronik Teknikeri Mesleği İle İlgili Bilgi

Elektronik Teknikeri Mesleği ile ilgili bilgi

Elektronik programı, her türlü elektronik cihazların ve elektronik devrelerin sanayide ve üretimde uygulanması ve bu cihazların bakımı ve onarımı konusunda ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla öğretim yapar Elektronik teknikerleri, elektronik araç üreten fabrikalarda veya Ptt, Trt, gibi elektronik sistemleri çokca kullanan kuruluşlarda, elektronik mühendisinin gözetim ve denetimi altında çalışırlar Ayrıca elektronik tamir atölyelerinde çalışabilecekleri gibi özel işyerleri de açabilirler

Elektronik Programın Amacı: Elektronik programı, her türlü elektronik cihazların ve elektronik devrelerin sanayide üretimi bu cihazların bakımı ve onarımı konusunda ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla öğretim ve araştırma yapar

Elektronik Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Elektronik programında, öğretimin ilk yılında matematik, fizik, kimya gibi temel fen dersleri yanında elektroniğin temel dersleri olan elektroteknik ve laboratuarı, temel elektronik ve laboratuarı dersleri okutulmaktadır Bu programın ikinci yılında ise, bilgisayar programlama, iletişim; sayısal elektronik ve laboratuarı dersleri ile elektroniğin endüstriye uygulanması dersleri okutulmaktadır

Elektronik için Gereken Nitelikler : Elektronik programında başarılı olmak için, matematik ve fiziğe ilgi duymak ve bu alanlarda başarılı olmak gerekir Ayrıca, şekil ilişkilerini görebilme, el ve parmak becerisine sahip olma bu alanda başarıyı artırabilir

Elektronik Programının Bulunduğu Üniversiteler ve Fakülteleri :

ONDOKUZ MAYIS SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU

MARMARA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

MARMARA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

KARADENİZ TEKNİK TRABZON MESLEK YÜKSEKOKULU

TRAKYA EDİRNE MESLEK YÜKSEKOKULU

ONDOKUZ MAYIS SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU

SÜLEYMAN DEMİREL ISPARTA MESLEK YÜKSEKOKULU

SELÇUK SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU

TRAKYA EDİRNE MESLEK YÜKSEKOKULU

SÜLEYMAN DEMİREL BURDUR MESLEK YÜKSEKOKULU

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM KAHRAMANMARAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU

SELÇUK AKÖREN ALİ RIZA ERCAN MESLEK YÜKSEKOKULU

SÜLEYMAN DEMİREL ISPARTA MESLEK YÜKSEKOKULU

YÜZÜNCÜ YIL VAN MESLEK YÜKSEKOKULU

DİCLE DİYARBAKIR MESLEK YÜKSEKOKULU

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ELBİSTAN MESLEK YÜKSEKOKULU

SÜLEYMAN DEMİREL BURDUR MESLEK YÜKSEKOKULU

HARRAN VİRANŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM KAHRAMANMARAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ELBİSTAN MESLEK YÜKSEKOKULU

SÜLEYMAN DEMİREL ULUBORLU MESLEK YÜKSEKOKULU

ADNAN MENDERES AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU

SÜLEYMAN DEMİREL KEÇİBORLU MESLEK YÜKSEKOKULU

SELÇUK SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU

DİCLE DİYARBAKIR MESLEK YÜKSEKOKULU

Elektronik Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Elektronik programından mezun olanlara "Elektronik Teknikeri" ünvanı verilir Elektronik teknikeri çalıştığı kuruluşlarda işçi ile mühendis arasında ara elemanı olarak iş akışını sağlar ve üretime katkıda bulunur

Elektronik Teknikerlerinin Çalışma Alanları : Elektronik teknikerleri, elektronik araç üreten fabrikalarda veya PTT, TRT gibi elektronik sistemleri çokça kullanan kuruluşlarda, elektronik mühendisinin gözetim ve denetimi altında çalışırlar Ayrıca, elektronik tamir atölyelerinde çalışabilecekleri gibi, kendileri özel işyeri açabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com