Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, ile, ilgili, mesleği, teknikeri

Et Teknikeri Mesleği İle İlgili Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Et Teknikeri Mesleği İle İlgili Bilgi

Et Teknikeri Mesleği ile ilgili bilgi

Program kasaplık hayvanların kesimi, gereksinimlerine göre parçalanması, paketlenmesi ve pazarlanması gibi konularda tekniker yetiştirir Mezunlar kamuya ait et kombinaların da veya özel işletmelerde iş bulabilirler

Et Endüstrisi Programının Amacı : Et endüstrisi programının amacı et, özellikle beyaz et üreten sektörde çalışacak ara elemanları yetiştirmektir

Et Endüstrisi Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Et endüstrisi programında kanatlı hayvan anatomisi, mikrobiyoloji, hijyen, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, beyaz et tekniği, kesim teknikleri, et ürünleri, yan ürünlerin değerlendirilmesi, balık hastalıkları, pazarlama gibi dersler okutulmakta ve uygulamalar yaptırılmaktadır

Et Endüstrisi için Gereken Nitelikler : Et endüstrisi programında okumak isteyenlerin biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, bedence sağlam kimseler olmaları gerekir Girişimci ve yaratıcı kişilerin meslekte başarılı olma şansı daha fazladır

Et Endüstrisi Programının Bulunduğu Üniversiteler ve Fakülteleri :

KAFKAS - ARDAHAN MESLEK YÜKSEKOKULU

BALIKESİR - BANDIRMA MESLEK YÜKSEKOKULU

ULUDAĞ - TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

ADNAN MENDERES - ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU

ERCİYES - SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU

SELÇUK - KARAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU

NİĞDE - BOR MESLEK YÜKSEKOKULU

KAFKAS - KARS MESLEK YÜKSEKOKULU

BALIKESİR - SUSURLUK MESLEK YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE - AFYON MESLEK YÜKSEKOKULU

FIRAT - MALAZGİRT MESLEK YÜKSEKOKULU

Et Endüstrisi Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Et endüstrisi programını bitirenlere "Et Teknikeri" ünvanı verilir Et Teknikeri büyük ve küçükbaş hayvanlardan, kanatlılarda ve balıklardan elde edilen etlerin, koşullarına ve müşteri isteklerine uygun olarak parçalanması, parçalardan sucuk, sosis, köfte gibi et ürünlerinin üretimi, bunların korunması, paketlenmesi ve pazarlanması gibi işlerin planlanmasını ve yürütülmesini sağlar

Et Teknikerinin Çalışma Alanları : Mezunlar özel sektöre ait, kırmızı ve beyaz et işleyen işletmelerde görev alabildikleri gibi, kendi işletmelerini de kurabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com