![]() |
Ekonometrist Mesleği İle İlgili Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekonometrist Mesleği İle İlgili BilgiEkonometrist Mesleği ile ilgili bilgi İktisat kanunun nicelik olarak ortaya konması ve çeşitli iktisat sorunlarının incelenmesi, uygun kararların alınması konularında eğitim yapılır ![]() ![]() ![]() Ekonometri Programının Amacı : Ekonometri programı iktisat kanunlarının niceliksel (kantitatif) olarak ortaya konması ve çeşitli iktisat sorunlarının niceliksel olarak incelenmesi, uygun kararların alınması gibi konularda eğitim yapar ![]() Ekonometri Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Ekonometri programında eğitim süresi 4 yıldır ![]() ![]() Ekonometri için Gereken Nitelikler : Ekonometri programına girmek isteyenlerin her şeyden önce sayısal düşünme yeteneği yüksek, sayılarla uğraşmaktan sıkılmayan, sosyal olaylara ilgili ve disiplinli çalışmaya alışkın kimseler olmaları gerekir ![]() Ekonometri Programının Bulunduğu Üniversiteler ve Fakülteleri : İSTANBUL - İKTİSAT FAKÜLTESİ MARMARA - İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DOKUZ EYLÜL - İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ GAZİ - İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUDAĞ - İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÇUKUROVA - İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KARADENİZ TEKNİK - İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İNÖNÜ - İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Ekonometri Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Ekonometri bölümünü bitirenlere kimseler "Ekonometrist" ünvanı ile görev yaparlar ![]() ![]() ![]() Ekonometristlerin Çalışma Alanları : Bu bölümü bitirenler iktisat, yönetim ve işletme mezunlarının çalışabileceği tüm alanlarda çalışabilirler; ancak daha çok bu alanların uygulama birimlerinde görev alırlar ![]() |
![]() |
![]() |
|