Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, ekonomist, ile, ilgili, mesleği

Ekonomist Mesleği İle İlgili Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ekonomist Mesleği İle İlgili Bilgi

Ekonomist Mesleği ile ilgili bilgi

Ekonomi bölümünde insanların gereksinimlerini karşılayan mal ve hizmetlerin nasıl bölüşüldüğü, üretimin temel unsurları olan işgücü (emek), doğal sermaye ve girişimin önemi tüm yönleri ile açıklanır Ayrıca devletin ekonomik yaşamdaki görevleri üzerinde de durulur Mikroekonomi bölümünde, tüketicilerin ve ticari kuruluşların davranış biçimleri incelenir Makroekonomi bölümünde ise ülke ekonomisinin işleyişi bütünüyle ele alınır Mezunlar açılan sınavları başardıkları taktirde DPT’de, Sayıştay’da, Maliye ve Gümrük Bakanlığında denetçilik ve müfettişlik görevleri alabilecekleri gibi, bankalarda da aynı görevlerde çalışabilirler Kazanç, devlet sektöründe yürürlükteki yasalara, özel sektörde yürürlükteki yasalarla, özel sektörde ise sözleşmelerle saptanır

Ekonomi Programının Bulunduğu Üniversiteler ve Fakülteleri :

KOÇ - İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

BAHÇEŞEHİR - İŞLETME FAKÜLTESİ

DOĞUŞ - İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com