|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çalışma, eğitimi, endüstriyel, koşulları, mekanik, teknisyeni |
![]() |
Endüstriyel Mekanik Teknisyeni Çalışma Koşulları Eğitimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Endüstriyel Mekanik Teknisyeni Çalışma Koşulları EğitimiEndüstriyel Mekanik Teknisyeni Çalışma Koşulları Eğitimi Endüstriyel mekanik teknisyeni fabrika ve atölyelerde çalışır ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Makine ile imalat yapılan işletmelerde çalışma alanı oldukça fazladır ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi; Anadolu Meslek Liselerinin Endüstriyel Mekanik bölümünde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Meslek eğitimine başlayabilmek için ilköğretim mezunu olmak ve merkezi sınavla gerçekleştirilen Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavını kazanmak gerekmektedir ![]() EĞİTİM SÜRESİ VE İÇERİĞİ Bu mesleğin eğitim süresi 4 yıldır ![]() ![]() Öğrenciler 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında staj çalışmasına başlar ![]() ![]() Eğitim süresince; Hazırlık Sınıfında: Ağırlıklı olarak yabancı dil eğitimi (Almanca) Türkçe ve Beden Eğitimi dersleri 1 ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Meslek liselerinin endüstriyel mekanik bölümünden mezun olanlar Endüstriyel Kalıpçılık Hasat Sonrası Teknolojisi Makine Makine Yağları ve Yağlama Teknolojisi Mekatronik Otomotiv Oto Boya Karoseri Doğrultma Teknikerliği Sondajcılık Tarım Alet ve Makineleri aaaalurji Malzeme Gemi Makineleri aaaalgrafi ve Malzeme Muayenesi ön lisans programlarına sınavsız geçiş için başvurabilirler ![]() ![]() Özel işyerlerinde çalışanlar tecrübe ve deneyimlerine göre bakım şefi kalite kontrol şefi atölye şefi bölüm şefi vb ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|