Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çalışma, eğitimi, endüstri, koşulları, tasarımcısının, ürünleri

Endüstri Ürünleri Tasarımcısının Çalışma Koşulları Ve Eğitimi Nasıl

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Endüstri ürünleri tasarımcıları endüstri kuruluşlarındaki atölyelerde görev yaparlar Çalışmalarında daha çok zihin gücünü kullanan endüstri ürünleri tasarımcıları birinci derecede nesnelerle ve aletlerle ilgilidirler

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Bu meslekteki kişiler genellikle tasarımcı olarak mobilya endüstrisi otomotiv endüstrisi cam ve seramik endüstrisi iç mimarlık dekorasyon grafik tasarım ve ambalaj konularında çalışırlar Kendi özel tasarım bürolarını kuran kişiler de oldukça fazladır

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

Mesleğin eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı Mimarlık Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin “Endüstri Ürünleri Tasarımı” ve “Endüstri Tasarımı” bölümlerinde verilmektedir

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI

Bu bölümlere girmede bazı üniversiteler Öğrenci Seçme Sınavında (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY)” puanı alma şartı ararken bazıları özel yetenek sınavına göre öğrenci almaktadır

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

4 yıllık eğitim süresince; öğrenciler temel tasarım ilke ve prensiplerini öğrenip görsel şekillendirme ve biçimlendirme araştırmalarına yönelirler Bu uygulamalarla çeşitli malzemeleri ve kullanım tekniklerini de öğrenirler Stüdyolarda basit proje çalışmaları yaparlar Ara sınıflarda yaz stajları yapılır Ayrıca; her yıl için belirlenmiş İngilizce Fizik Teknik ve Grafik Resim Teknoloji Tarihi Sanat Tarihi Üretim Teknolojisi Bilgisayar Tasarım gibi dersleri de teorik olarak öğrenirler

MESLEKTE İLERLEME

Endüstri ürünleri tasarımcısı işyerinin özelliğine göre idarecilik ve teknik yöneticilik yapabilmektedir Kişi yüksek lisans ve doktora eğitimi yapabilir Açılan çeşitli proje yarışmalarında dereceye girmek ödül kazanmak meslekte ilerleme ve yükselme açısından önemlidir BENZER MESLEKLER: İç mimarlık grafik tasarımcılığı mimarlık endüstri mühendisliği

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com