Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, güverte, ile, ilgili, mesleği, zabiti

Güverte Zabiti Mesleği İle İlgili Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güverte Zabiti Mesleği İle İlgili Bilgi

Güverte Zabiti Mesleği ile ilgili bilgi

Uzak yol yapan gemilerde, geminin yönetimi ile ilgili görevleri yapacak elemanlar yetiştirilir Deniz nakliyat şirketlerinde, özel denizcilik şirketlerinde çalışılabilir Güverte programının amacı uzakyol yapan gemilerde, geminin yönetimi ile ilgili görev yaparak ara elemanlar yetiştirmektir Güverte zabitine yardımcı olarak bu elemanlar, deniz taşıt araçları ile yapılan taşımalarda yükün gemiye alınması, limanlarda ilgililere teslimi ve geminin seyri ve yönetimi ile ilgili işleri yürütür

Güverte Programının Amacı : Güverte programının amacı, uzakyola giden gemilerin yönetimi ile ilgili görevleri yapacak elemanları yetiştirmektir

Güverte Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Güverte programında eğitim süresi 4 yıldır Programda, matematik ve fizik alanları ile ilgili derslerden başka, meteoroloji, seyir, yük işlem, deniz ticaret hukuku, iş hukuku, işletme yönetimi, Pazar araştırmaları gibi dersler okutulur

Güverte için Gereken Nitelikler : Güverte programına girmek isteyenlerin hem fizik, matematik gibi fen derslerine, hem de ekonomi ve hukuk gibi sosyal bilim derslerine ilgi duymaları ve bu konularda başarılı olmaları gerekir Ayrıca, bu alanda yetişmek isteyenlerin uzun süre evlerinden ayrı kalarak, denizlerde görev yapabilecek düzeyde fiziksel ve psikolojik yapıya sahip olmaları gerekir

Güverte Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteleri :

İSTANBUL TEKNİK DENİZCİLİK FAKÜLTESİ

DOKUZ EYLÜL DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEKOKULU

KARADENİZ TEKNİK SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ULUDAĞ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU

KOCAELİ KARAMÜRSEL MESLEK YÜKSEKOKULU

Güverte Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Güverte programını bitirenlere "Uzakyol Güverte Zabiti" ünvanı verilir Uzak yol güverte zabiti, deniz taşıt araçları ile yapılan taşımalarda yükün gemiye alınması, limanlarda ilgililere teslimi ve geminin seyri ve yönetimi ile ilgili işleri yürütür

Güverte Zabitinin Çalışma Alanları : Uzakyol güverte zabitleri Deniz Nakliyat Şirketinde, özel denizcilik şirketlerinde görev alabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com