![]() |
İç Mimarlık Mesleği İle İlgili Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Mimarlık Mesleği İle İlgili Bilgiİç Mimarlık : Mesleği ile ilgili bilgi İç Mimarlık Programının Amacı : İç mimarlık programının amacı, insanın ihtiyaçlarına ve eldeki malzemenin niteliğine uygun olarak, iç mekânın düzenlenmesi ve mekâna özgü mobilyaların özgün biçimlerinin tasarımı ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapmaktır ![]() İç Mimarlık Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : İç mimarlık programının amacı, insanın ihtiyaçlarına ve eldeki malzemenin niteliğine uygun olarak, iç mekânın düzenlenmesi ve mekâna özgü mobilyaların özgün biçimlerinin tasarımı ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapmaktır ![]() İç Mimarlık için Gereken Nitelikler : Bu alana girmek isteyen lise öğrencileri kendilerini özellikle resim, genel kültür, sosyoloji, sanat tarihi ve insan bilimleri alanlarında iyi yetiştirmelidirler ![]() ![]() ![]() İç Mimarlık Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteler : KARADENİZ TEKNİK MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLKENT GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İç Mimarlık Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları işler : İç mimarlık programında mezun olanlara "İç Mimar" unvanı verilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İç Mimarların Çalışma Alanları : İç mimarın çalışma alanı, tasarım aşamasında büro; uygulama ve denetim aşamasında yapılar; malzemelerin yapım aşamasında atölyeler ve fabrikalardır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|