Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doktorluk, eğitim, gereken, için, mesleği

Doktorluk Mesleği İçin Gereken Eğitim Nedir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doktorluk Mesleği İçin Gereken Eğitim Nedir

Doktorluk mesleği için gereken eğitim nedir

Doktor olmak için tıp fakültesi mezunu olmanız şartı aranmaktadır Hangi liseye gittiğiniz çok da önemli değildir aslında Üniversiteye giriş sınavına girdikten sonra mf3 puanı ile tıp fakültelerinden birini tercih etmeniz gerekli Tıp fakülteleri normal olarak 6 senedir, eğer ,hacettepe üniversitesi ingilizce tıp fakültesinde okuyorsanız eğer hazırlıkla birlikte 7 sene olur

6 senelik tıp fakültesinden sonra ise TUS denilen bir sınava tabi oluyorsunuz Eğer kazanamazsanız ki çoğunluk ilk senesinde yerleşemiyor, pratisyen hekim olarak göreve başlıyorsunuz İstediğiniz yerleri tercih ediyorsunuz ve yapılan atamalarda ,görev yerinize tayin oluyorsunuz Eğer TUS‘u kazanırsanız asistan doktor olarak göreve başlarsınız ve 4 yıl boyunca hastanelerde görev yaparsınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com