Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doktorluk, maaşları, mesleği

Doktorluk Mesleği Maaşları

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doktorluk Mesleği Maaşları

Doktorluk mesleği maaşları

Halk olarak elalemin maaşının ne kadar olduğuna, kimin ne kadar para kazandığına çok meraklıyızdır İyi kazandığını düşündüğümüz birisini veya bir işletmeyi görür görmez heme bilançosunu çıkarmaya ne kadar kazandığını hesaplamaya çalışırız Bunla ilgili güzel de biz özlü sözümüz vardır, “Zenginin malı züğürdün çenesini yorar” şeklinde Halk arasında en çok kazandığı düşünülen meslek gruplarından birisi de doktorlardır Pek çok insan sadece kuru meraktan doktorların maaşını bilmek isterken, üniversite kapısındaki pek çok genç de tercihlerini etkileyecek olan bu rakamları bilmek istiyorlar Biz de bu yazımızda oldukça karmaşık bir yapısı olsa da doktor maaşlarının üzerindeki perdeyi biraz kaldıralım istedik

Aile Hekimi Maaşları

Aile hekimlerinin naaşları büyük değişkenlik gösteriyor Performans usulü verilen maaşlarda ülkemizin ücra köşelerinde 8000 – 9000 TL civarında seyrederken nispeten gelişmiş bölgelerde ve büyük şehirlerde bu rakam 5000 – 6000 TL dolaylarında

Asistan Doktor Maaşları

Asistan doktorlar iki tür hastanede görev alıyorlar Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde asistan doktorlar 3500 – 4500 TL arasında maaş alırken, üniversite hastanelerinde görev yapanların maaşları bu rakamlardan yaklaşık 500 – 1000 TL arası daha düşük Yalnız doktorların girdikleri amliyat sayısı, baktıkları hasta sayısı ve tutuğu nöbete göre değişmekte

Uzman Doktor Maaşları

Uzman doktorların maaşları da bulundukları bölgeye ve baktıkları hasta sayısına göre oldukça değişiyor Büyük şehirlerde ve doktor başı hasta sayısının görece az olduğu yerlerde uzman doktorlar 5000 – 6000 TL civarı maaş aılrlarken, mahrumiyet bölgelerinde bu rakam 9000 – 10000 TL’yi bulabiliyorlar Uzman doktorların girdikleri amliyat, baktıkları hasta ve tutuğu nöbet de yine maaşı etkiliyor

Doktorların Emekli Maaşları

Doktorlar çok düşük emekli maaşı alıyorlar Bunun sebebi aldıkları maaşının az bir kısmının taban ücret olması ve maaşlarını büyük oranda emekliliğe katkısı olmayan döner sermaye ödemelerinin oluşturması Hükumetin ise bu durumun düzeltilmesi için bir çalışma yaptığı biliniyor

Bu makalelere de göz atın

İntibak Yasası Nedir, Ne Zaman Çıkacak, Kimleri Kapsıyor

2012 Memur Zammı Ne Kadar Olacak

NBA Lokavt Nedir, Ne Zaman Biter

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com