![]() |
Kızartma Yaparken -Püfler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızartma Yaparken -PüflerKızartma Yaparken Gratine etmek, temel anlamıyla bir yemeğin üstünü kızartmaktır ![]() ![]() ![]() En çok tercih ettiğimiz pişirme yöntemlerinden biri de kızartmadır ![]() ![]() Kızartma yağının ideal sıcaklığa geldiğini anlamak için kızartılacak malzemeden küçük bir parçayı yağa atın ![]() ![]() Kızartma süresince yağın ısısı sabit kalmalıdır ![]() ![]() Unutmayın! İyi bir kızartma yağı, sadece ilk anda köpürür ve fritözde yapışkan artık bırakmaz ![]() Bozulan yağda kızartılan yiyeceklerin dışı fazla kızarır, içi çiğ kalır ![]() ![]() ![]() ![]() Kızartılacak olan yiyecekleri önceden baharatlamayın ![]() ![]() Kızartma yağının ömrünü uzatmak elinizde ![]() ![]() ![]() Kızgın yağa bakırlı ve kalaylı gereçlerin sokulması, yağın bozulmasına neden olur ![]() ![]() Kızartılacak yiyeceklerin eşit büyüklükte kesilmesi, eşit oranda kızarmalarını sağlayacaktır ![]() Kızarmada ideal ısı, 175-195 °C’dir ![]() ![]() ![]() ![]() Yumuşak dokulu yiyecekler kızartılırken, yüzeyinin zarar görmemesi için yiyecek bir bulamaça (un, yumurta veya galeta unu) batırdıktan sonra kızartılır ![]() ![]() Dondurulmuş gıdalar kızartılırken, kızartılacak parçalar küçük ise, çözdürülmeden kızgın yağa atılabilir ![]() ![]() Patatesleri kızartmadan önce süt dolu bir kabın içinde biraz bekletin, kuruladıktan sonra tavaya atın ![]() ![]() Kızartma yaptığınız besinlerin fazla yağ çekmesini istemiyorsanız yiyeceklerinizi yumurtalı una (galeta unu da olabilir) batırıp 15 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra kızartırsanız, hem daha lezzetli hem de daha az yağ çekmiş olacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|