|  10-21-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Mutfak Ve Genel Pratik Bilgiler 
 
            
  [size="3">[b][color="][/size] 
 
  Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik     kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et     suyunu soğutun   
  Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere     koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken     şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz   
 
  Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla     sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa     yapıştıklarını görürsünüz   
 
  Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya     batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz   
 
  Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve     iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak     muhafaza edebilirsiniz   
 
  Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay     hazmedilir   
 
  Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve     kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer  
 
  Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız  Gözleri pırıl pırıl parlak,     solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır   
 
 
 | 
	|  |   |