|  | Hamur İşinde İpuçları |  | 
|  10-21-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Hamur İşinde İpuçlarıHamur işinde ipuçları Hamur işleri Türk Mutfağı'nın vazgeçilmezlerindedir  Eskilerin edinmiş olduğu tecrübelerle sizlere hamur işlerinde kullanabileceğiniz bir kaç püf noktası sunalım istedik  Artık pek rağbet edilmese de hala evde ekmek yapanlarımız vardır  Eğer evde ekmek yapıyorsanız işte size ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlayacak sihirli formül: Bir miktar patatesi haşlayarak ezin ve ekmek hamurunuzun içine ilave edin   Güzel kabarmış bir kek marifetli ellere işaret eder  Küçük bir ipucu ile siz de marifetliler safına katılabilirsiniz  İşin sırrı margarin ve şekerin iyi karıştırılmasındadır  Bir diğer önemli nokta da margarin ve yumurtanın oda sıcaklığında olması  Yufka ile yaptığınız böreklere lezzet katmak mı istiyorsunuz? Bizim Margarin'i eritin ve içine biraz süt katın  Yufkalarınıza bu karışımı sürerseniz börekleriniz daha lezzetli olacaktır  Bayatlamış ekmeği değerlendirmenin birçok yolu vardır  Peki bu ekmekleri lezzetli kanepelere dönüştürmeye ne dersiniz? Bizim Margarin ile dövdüğünüz sarımsağı karıştırın ve küçük ekmek dilimlerinin arasına sürün  Yüksek ısıdaki fırına ekmekleri verin  Fırından çıkardığınızda bayat ekmeklerinizin lezzetli kanepelere dönüştüğünü göreceksiniz  | 
|   | 
|  | 
|  |