Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Pratik Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
noktaları, pişirmenin, püf, yemek

Yemek Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Pişirmenin Püf Noktaları




1 Hızlı kilo verip tekrar almak vücudunuzun zayıflamaya karşı direncini arttırır ve giderek kilo vermeniz zorlaşır Metabolizma alt üst olur
2 Yapılan yeni araştırmalara göre meyve, sebze ve yeşil bitkileri bol yiyen kişilerin daha az kanser ve kalp hastalığına yakalandığı tespit edilmiştir
3 Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır
4 Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın Çiviyi öyle çakın, böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız
5 Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız
6 Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın Böylece taptaze olacaktır
7 Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin Böylece daha kolay pişecektir
8 Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır
9 Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın
10 Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller Ancak fazla abartmayın çünkü bir kuru erikte 8 kalori var
11 Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler
12 Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın Tadının çok değiştiğini göreceksiniz
13 Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın
14 Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın
15 Satın aldığınız kır çiçeklerinin daha uzun süre dayanarak vazoda güzelliklerini korumasını istiyorsanız, suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun Daha uzun ömürlü olacaklardır
16 Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suda bekletin, sonra yıkayın, çekmeyeceklerdir
17 Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir
18 Duvar kağıtlarını yenilemek istediğinizde eski kağıtları çıkarmak her zaman sorun olur Ilık su dolu bir kaba bir miktar bulaşık deterjanı dökün ve karışıma batırdığınız süngerle duvar kağıtlarını silin, kolayca çıkacaklardır
19 Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin
20 Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın Böylece menekşeleriniz daha sağlıklı ve daha güzel çiçekler açacaktır
21 Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız bir dilim limon ile ovun Böylece yumuşacık olacaklardır
22 Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın Ancak kızartacaksanız bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde bekletin Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz Ardından eti hiç yağ koymadan kızartın
23 Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın Ağzını sıkıca kapatın Kahvenizin taze kaldığını göreceksiniz
24 Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın
25 Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın
26 Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir
27 Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız tepsiye yapışmaz Ancak sıcakken çıkartamadıysanız soğuduktan sonra 1-2 dakika tekrar ısıtıp çıkartın böylece kurabiyeler parçalanmaz
28 Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kaşığı bal veya bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün Birkaç dakika bekleyip ılık su ile yıkayın
29 Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun
30 Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın
31 Ekşi elma şeker hastaları için ideal bir meyvedir 100 gramında 58 kalori bulunur Kan yapıcı özelliğinden ötürü doktorlar tarafından büyüme çağındaki çocuklara ve hastalara önerilir Hazmı kolaylaştırır, böbrekleri çalıştırır
32 Maydanozdan daha fazla yararlanmak için saplarını da kullanın Maydanoz saplarını atmayıp iyice temizledikten sonra çorbalarda kullanabilirsiniz
33 Az miktarda yağ, süt, su vs ısıtmanız gerektiğinde tencerenizi kirletmenize gerek yok Bir kepçe yardımı ile bu işleri hemen yapabilirsiniz
34 Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 3-4 damla limon suyu koyun
35 Bir büyük soğanı dörde bölün ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın, 24 saat bekletin Şurup haline geldiğinde soğuk algınlığı olan (öksüren) kişiye sabah, akşam bir yemek kaşığı verin Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü kesecektir
36 Uzun zaman kullanılan konserve açacakları artık işlevini görmüyorsa, bir gece sıvı yağda bekletin pasının gittiğini ve eski haline döndüğünü göreceksiniz
37 Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra onları da koyabilirsiniz
38 Kızartma yaptıktan sonra kokmasını istemiyorsanız, bir kapta sirkeli su kaynatın
39 Patlıcanları soyduktan sonra beklettiğinizde kararmasını önlemek için, bir süre limon suyu katılmış suda bekletin Böylece hem renginin kararmasını hem de tadının acılaşmasını engellersiniz
40 Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır
41 Nane çayı, mide gazını geçirerek, doluluk hissini ortadan kaldırır ve aynı zamanda hazmı kolaylaştırır midenin daha çabuk boşalmasını sağlar Nane çayını, kuru naneyi sıcak suya atıp 10 dakika demleyerek elde edebilirsiniz
42 Tavuğun üzerine limon suyu sürer ve tuz serperseniz tavuğun nar gibi kızardığını görebilirsiniz
43 En iyi yemek, dibi kalın ve düz tencerede pişer
44 Salçanın kutusunu açtıktan sonra hemen küflenmemesi için üzerine sıvı yağ dökebilirsiniz
45 Kızartma yaparken yapın patlayıp sıçramaması için, bir tutam tuz atmanız yeterlidir
46 Romatizma ağrılarınız tuttuğu zaman sabahları kuru üzümün suyunu çıkarın ve bir bardak için Çünkü üzüm suyu romatizmaya karşı doğal ilaçtır
47 Teflon tavalardaki lekeleri çıkarmak için, bir bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın Tavanın içinde bu suyu 10 dakika kaynatın
48 Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa, biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın Sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak iyice ovun Sonra iyice durulayın
49 Yemeğe fazla tuz attıysanız tencerenin içine birkaç parça çiğ patates kabuğu atın, fazla tuzu çektiğini göreceksiniz
50 Etlerin daha lezzetli olması için bir kahve fincanı süt, bir kahve fincan zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımı ile ovun 12 saat kadar buzdolabında bekletin
51 Buzdolabınızdaki kokuları gidermenin en iyi yolu bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir
52 Kalamarı kızartmadan önce süte batırırsanız daha yumuşak olur
53 Keki fırından çıktıktan sonra 15 dakika ıslak bir bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonra kalıbından kolayca çıkarabilirisiniz Ancak kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbı yağlamayı da unutmayın
54 Dondurulmuş gıdaları çözerken çabuk çözülsün diye sıcak bir ortama koymayın, bakteri ve mikrop üremesine neden olursunuz en iyisi buzdolabının en alt rafına koyup ağır ağır çözdürmek
55 Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyup buzdolabında çorbalarınızda kullanmak üzere saklayabilirsiniz veya robotta öğütüp galeta unu niyetine de kullanabilirsiniz
56 Yoğurtlu çorbaya tuzu çorba piştikten sonra atın, yoksa yoğurt kesilir
57 Mikro dalga fırınlar zannedildiği gibi zararlı değildir aksine yemeklere zarar vermez Yiyeceklerin vitamin değerlerini daha çok muhafaza eder Yemekleri gereğinden çok ısıtıp bekletmek yüzünden oluşan bakterileri de engellemiş olur
58 Sebzeli güveç yaparken vitamin değerlerinin düşmemesi ve lezzetlerinin bozulmaması için sebzeleri çiğ olarak koyun
59 Yoğun tempo yüzünden kendinizi yorgun ve bitkin hissediyorsanız bol bol taze hurma yiyin
60 Meyvelerin arasına herhangi bir tür yapraklardan yerleştirirseniz meyveler uzun süre taze kalır
61 Hazırladığınız beşamel sosun ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz , adaçayı yada nane atarsanız hoş lezzetler elde edersiniz
62 Toprak çömlek ve tencereler yeni alındıklarında küçük çatlaklar sebebiyle kırılma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar Bunun için kullanmadan önce 3/4′ünü sirkeli sıcak suyla doldurun 24 saat bekletin ve soğuk suyla yıkayın
63 Portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler
64 Bir elmanın kabuğunu lahananın pişme suyuna katarsanız hem hazmı kolay olur hem de koku çabuk yok olur
65 Mart ayının ilk günlerinde bahçenizdeki gülün kökünün yanına yaklaşık 5 cm derinliğine bir diş sarmısak gömerseniz gülü yaz boyunca zararlı böceklerden korursunuz
66 Şömine yada barbekü küllerini bahçenizde gübre olarak kullanabilirsiniz, üstelik bu çok faydalı
67 Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir
68 Balık kızartma yağının içine kırmızı biber serperseniz bu balığa değişik bir lezzet verir ve ayrıca balığın rengi çok güzel ve parlak olur
69 Patatesleri soymadan önce 10 dakika kadar sıcak suya koyar sonra soyarsanız zorlanmadığınızı göreceksiniz
70 Meyve salatası yaptığınızda eğer servis için daha vakit varsa meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyun servis ederken dilimleri alabilirsiniz
71 Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.