![]() |
Hayat Kumaşı |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Hayat KumaşıSonbaharın son günleriydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bayağı üşüdüm dostlar, dedi ![]() İmam Rıza da ceketinin düğmelerini iliklerken ekledi: -Doğru dersin de Zihni kardeş, maşallah Yunus Dedemiz hiç üşümüyor ![]() ![]() ![]() Yunus Dede: - Ben neden üşümüyorum biliyor musunuz? Üzerimdeki gömleğin kumaşını kendim dokudum, hem de saf yünden ![]() ![]() ![]() İmam Rıza merakla: - “Nerde” dediğiniz şey nedir efendim? -Ne olacak Rıza Efendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Duygulanan Zihni Usta: -Öyle söyleme Yunus Dede! Allah seni başımızdan eksik etmesin ![]() ![]() ![]() -Çaycı evladım! Çaylarımızı tazele, diye seslendi ![]() ![]() ![]() Okulların açılmasıyla beraber kumaş tezgâhı da işlemeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() -Üzülme evladım, yanlış olduysa düzeltir doğrusunu yaparız, dedi sevgiyle ![]() Öğrenmek kadar öğretmek de sabır istiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğle namazından çıkan Yunus Dede hızla eve yöneldi ![]() ![]() ![]() ![]() -Oyuna dalmış, maç bitince gelir, diye düşündü ![]() Dakikalar, saatler geçtiği hâlde İbrahim gelmedi ![]() -Evladım dün niçin gelmedin? İbrahim’in yüzü kızardı, mendilini çıkarıp burnunu siler gibi yaptı ![]() -Bak İbrahim! Kumaşı yanlış dokusan, söker doğrusunu yaparız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbrahim hatasını anlamıştı ama Yunus Dedenin de gönlünü almalıydı ![]() -Özür dilerim usta, Allah bile yapılan hataları affediyor ![]() ![]() ![]() ![]() -Evladım! Allah bir daha aynı hatayı yapmayacağına söz verip de sözünde duranları affeder ![]() Kendisi için bir ümit ışığının yandığını hisseden İbrahim heyecanla atıldı: -Ben de bir daha yalan söylemeyeceğime söz veriyorum, dedikten sonra ustasının ellerine sarıldı ![]() Yunus Dede şefkâtle yanaklarından öperken: -Benim güzel çırağım ![]() ![]() ![]() ![]() Çok duygulanan İbrahim: -Allah senden razı olsun Yunus Dede! Bana hem maddî hem de manevî ustalık yaptın, dedikten sonra bir daha ellerinden öptü ![]() Kara kış gelip çattığında, dokuduğu kumaşlardan giyinen İbrahim’in ne vücudu ne de yüreği üşüyordu ![]() ![]() ![]()
|