![]() |
Tane Tane Pilav Yapmanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tane Tane Pilav Yapmanın Püf Noktalarıönce pirinçleri pilavı yapmadan bir saat önce kaynamış suda birazda tuz atıp ıslatıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tane Tane Pilav Yapmanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tane Tane Pilav Yapmanın Püf NoktalarıPilav Yaparken: -Pirincin bayat olmaması lazımdır ![]() -Taneler iyi,pilavlık cinsinden olmalıdır ![]() -Su çekme özelliği normal olmalıdır ![]() -Pirinç ve su miktarları iyi hesaplanmalı (1,5 misli) -Pirinç tuzlu,ılık su ile bir süre ıslatılmalıdır ![]() -Pilav pişirilirken,pirinçleri sıcak suya koyduktan sonra 3 dakika kuvvetli,3 dakika orta ve daha sonra kısık ateşte pişirilmelidir ![]() -Suyunu çektikten sonra yarım saat demlenmelidir ![]() -Pilav pişirilirken karıştırılmamalıdır ![]() -İçine ince bir dilim limon koyulursa pilav tane tane olur ![]() Lezzetli Pilavlar İçin:Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra,içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlanılmalıdır ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
|