Bayanlar İçin Pratik Bilgiler |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayanlar İçin Pratik Bilgiler*Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin *Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın *Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika bekletin *Tutkal lekelerini çıkarmak için, sirke ile ıslatıp, bol su ile durulanmalıdır *Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin üzerine neft döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle silin *Ellerdeki soğan ve sarımsak kokularını giderebilmek için yapılacak en iyi şey, haşlanmış patatesle ovmaktır *Çay lekesi: Pamuklu ve yünlülerde: leke taze ise, ılık suya batırılmış bir bezle ovulur Eskimiş ise, içine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçası ile silinirIlık su ile çalkalanır *Bir yerdeki sigara dumanını yok etmek için hemen mum yakın *Ütüde sararan elbise hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerler kaybolur *Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin *Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız Tertemiz olacaktır *Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur *Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin *Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur *Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın Bu işlem kristalleri parlatacaktır *Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın İndirincede önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın *Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkı sallayın *Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir *Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır *karnı baharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz *Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz, *Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız *Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları tercih edin *Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atınSonra bolca durulayın *Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsanız,çatlamasını önlersiniz *Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür, veya kaynar suda bir dakika bekletilir *Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir *Buzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için hemen kırın *Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler *Sosislerin patlamasını önlemek için; fırın yada ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanı yeterli olacaktır *Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın *Taze ceviz lekesini elden çıkarmak içi, eller önce bir - iki dakika sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur, sonra soğuk suyla ovulur ve yıkanır *Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir *Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa tadı çok daha değişik olur *Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız Unla beraber çöplerde düşer |
|