Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, kayacan, kemal, kimdir, kısaca

Kemal Kayacan - Kimdir Kısaca Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kemal Kayacan - Kimdir Kısaca Hayatı

Kemal Kayacan
Oramiral Kemal Kayacan (1915 - 1992)

7 Deniz Kuvvetleri Komutanı
Oramiral Kemal KAYACAN
1915 yılında Sinop’da doğmuştur 1935 yılında Asteğmen rütbesi ile Deniz Harp Okulundan mezun olmuştur 1935 – 1941 yılları arasında Donanma’da çeşitli gemilerde branş subaylığı ve bölüm amirliği görevlerinde bulunmuştur 1944 yılında Deniz Harp Akademisi’nden mezun olmuştur Daha sonra sırasıyla TCG AYVALIK, TCG ÇEŞME, TCG GEMLİK ve TCG SAVARONA Komutanlıkları ile çeşitli karargah görevlerini icra etmiştir 1955-1957 yılları arasında WASHINGTON Silahlı Kuvvetler Ataşeliği görevinde bulunmuştur Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevini müteakip 1960 yılında Tuğamiralliğe terfi etmiştir
Bu rütbede Mayın Filosu Komutanlığı, Deniz Eğitim Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur Deniz Eğitim Komutanlığı görevinde iken 1963 yılında Tümamiralliğe terfi emiştir Tümamiral olarak Güney Deniz Saha Komutanlığı görevinde bulunmuştur1967 yılında Koramiralliğe terfi etmiştir
Koramiral olarak DzKKlığı Kurmay Başkanlığı, Donanma Komutanlığı ve Yüksek Askeri Şura Üyeliği görevlerini deruhte etmiştir Müteakiben 1970 yılında Oramiralliğe terfi etmiştir
Oramiral olarak 29 Ağustos 1970 - 25 Ağustos 1972 tarihleri arasında tekrar Donanma Komutanlığı ve müteakiben 1972 - 1974 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevini deruhte etmiştir
1974 yılında emekli olan Oramiral Kemal KAYACAN, 1977-1980 yılları arasında ANKARA Milletvekili olarak TBMM’de bulunmuştur
Feriha Kayacan ile evli olan Oramiral KAYACAN 2 kız çocuk babasıydı (Kızları Zeynep Özer ve Fatoş Kayacan Hataylı)
Emekli Oramiral KAYACAN, 29 Temmuz 1992 tarihinde Göztepe'deki evinde uğradığı silahlı suikast sonucu şehit oldu
Kızı Fatoş Kayacan Hataylı 29 Temmuz 2002 tarihinde babasının Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarı başında yapılan anma töreninde "bugüne kadar suikast sonucu hayatını kaybeden en yüksek rütbeli Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olduğuna dikkat çekti"

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com