Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, dişli, hakkında, kimdir, resimleri, şaban

Şaban Dişli Kimdir - Şaban Dişli Resimleri - Şaban Dişli Biyografisi - Şaban Dişli Hakkında

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şaban Dişli Kimdir - Şaban Dişli Resimleri - Şaban Dişli Biyografisi - Şaban Dişli Hakkında

Şaban Dişli, (d 22 Şubat 1958, Geyve, Sakarya, Türkiye), Türk siyasetçi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve İstatistik Bölümü'nü bitirdi Yüksek lisansını New York Eyalet Üniversitesi'nde Matematiksel Ekonomi alanında tamamladı Harvard Üniversitesi'nde üst düzey yöneticilik programına katıldı Hollanda'da Demir-Halk Bank Rotterdam Genel Müdürlüğü görevini yürüttü Yurtdışı Bankalar Birliği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu Hollanda Amsterdam'da bir bankanın genel müdür yardımcılığı görevine getirildi Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu 22ve 23 Dönem Sakarya Milletvekilidir 22 Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevine seçildi Evli ve 3 çocuk babasıdırDavut Dişli'nin kuzenidir CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'yi, Silivri'de bir arsanın imar durumunu değiştirme karşılığında 1 milyon dolarlık iş takibi ücreti talep etmek suçlamasının ardından Şaban Dişli partideki görevinden istifa etti Milletvekilliği görevini devam ettirmektedirSuçlama ile ilgili davalar henüz sonuçlanmamıştırSilivri arsalarından önce Tuzlada bulunan Davut Dişli'ye ait yeşil alan ilan edilen arsaları'da alarak imar tadilatı yaptıktan sonra satmış arsa spekülatörü müşahhas şahıs,ayrıca sakarya'da imamlık yapan açık öğretim mezunu amcasının oğlu Süleyman Dişli'yi Adapazarı belediye başkanı yapan,abisini din dersi öğretmenliği yaparken ilçe milli eğitim müdürü yapan diğer amca oğlu Hızır Dişli'yi Sağlık il müdür yardımcısı yapan başarılı siyasetçi Sapanca ilçesinde kuzeni Davut Dişli'ye ait Sırmasu fabrikasını kaçak olarak Mahmudiye dere yatağına yaptıktan sonra İmar tadilatı ile alanı yeşil alandan çıkarılması için sakarya büyükşehir belediyesine baskı oluşturup tadilatın mecliste onaylanmasını sağlayan ancak mimarlar odasının girişimi ile mahkemeye giden plan tadilatının iptaliyle sonuçlanması sonucu fabrikalarının akibeti meçhul siyasetçi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com