Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1933, 2001, altınçekiç, bozkurt, leman

Leman Bozkurt Altınçekiç (1933 - 2001)

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlk Türk kadın jet pilotu NATO kuvvetlerinin de ilk ve uzun zaman boyunca tek kadın jet pilotu

1933 yılında Sarıkamış, Kars’ta doğdu Liseyi bitirdiği yıl Türkkuşu İnönü Tesisleri'nde planör eğitimi aldı Hemen ardından Türkkuşu Motorlu Okulu'na öğretmen adayı olarak katıldı 1954 yılında Silahlı Kuvvetler'e kadınların da alınmasıyla ilgili karar çıkınca İzmir Hava Harp Okulu'na başvurdu ve Ekim 1955'te burada eğitime başladı Pervaneli uçaklarla eğitimini tamamlayarak 30 Ağustos 1957'de mezun oldu

Daha hızlı ve daha yüksekten uçmak arzusuyla jet pilotu eğitimi almak istedi Ağustos 1958'de Eskişehir'deki jet eğitim filosuna katıldı ve kısa sürede eğitimini başarıyla tamamladı

Kasım 1958'de jet pilotu brövesini takan Leman Bozkurt, dokuz yıl süreyle F-84 ve T-33 jet uçaklarında uçtu Sonraki yıllarda Hava Kuvvetleri'nin karargâh hizmetlerinde çalıştı Personel Plan Şube Müdürü ve Merkez Şube Müdürü olarak görev yapan Leman Bozkurt Altınçekiç, kıdemli albay olarak Hava Kuvvetleri'nden emekli oldu

Leman Bozkurt Altınçekiç, 4 Mayıs 2001'de İzmir'de hayatını kaybetmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com