Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, erdal, hayatı, kısaca, sarizeybek

Erdal Sarizeybek - Biyografisi Kısaca Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Erdal Sarizeybek - Biyografisi Kısaca Hayatı

Erdal SARIZEYBEK

Kırşehir- Kaman doğumlu olan Erdal SARIZEYBEK 1976 yılında Kara harp Okulu'dan jandarma teğmen rütbesiyle mezun oldu 1978-1996 yılları arasında jandarma teşkilatının sınır, eğitim ve iç güvenlik birliklerinde komutanlık yaptı

1990 yılında Fransız Jandarma Subay Okulundaki öğrenimini müteakip 92-94 yılında Şemdinli Hudut Tabur Komutanlığı görevinde bulundu

1996-98 yılında Paris Askeri Ataşe Yardımcılığına atanan SARIZEYBEK, 2002 yılında Türkiye'de Adli Kolluk konusunda, master yaptı 1999-2003 arasında Van, Manisa ve Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulundu Sarızeybek, 2005 yılında Ankara atandığı Uzman Jandarma Öğrenci Alay Komutanlığı görevinde iken albay rütbesinde, kendi isteğiyle emekliye ayrıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri Birinci Derece Gümüş Liyakat Madalyası sahibi emekli albay Sarızeybek, evli, iki çocuk babası olup çok iyi derecede Fransızca bilmektedir

30 Ağustos 1992 Saat 0500 suları Haberci koşarak içeri girdi ve

- Komutanım Acele telsize gelin Teröristler Alan Karakoluna saldırıyor

Yedi kişi yola koyulduk, birimiz bir daha geri dönmedi Tam yardıma geldik derken şiddetli bir patlamayla araç havalandı, mayına bastık ve pusuya düştük Allahtan başka kimse yoktu yardımımıza gelecek, çatıştık saatlerce bir başımıza……

13 Eylül 1992 Aktütün ve 29 Eylül 1992 Derecik çatışmaları

Daha Alan'ın izleri ne duvarlarda ne beynimizden silinmemiş Ben ne yapayım! Şemdinli'de devlet yok! Sadece asker var vatandaş var, ikisi de yalnız!Bir terör belası varsa, devlet bütün kurumlarıyla mücadele edecektir, yalnız askeriyle değil! Bunlar isyan değil bir haykırış, şehirlerin acısıyla dolu bir feryat

Nasıl bu acıya katlanır bu yürek Katlanıyormuş, anladım, 16 şehidimizi uğurlarken…

Silahlandık Hepimiz; hem asker hem korucu Irak kuzeyinde açık silah pazarı var, bir de her siparişi karşılayan Iraklı Cemal Çatıştık ölesiye

Emin Çölaşan'ın Önsözü:

Bir solukda okudum Gerçekten muhteşem O dönemi Türkiye'nin gelecek kuşakları çok iyi bilmek zorunda Biz sıcak yuvalarımızda, masalarımızın başında otururken, yiyip içer eğlenirken, ana baba kuzuları oralarda vuruşuyor, sakat kalıyor, can veriyordu

Şemdinli'de yaşadığı sınır karakol baskınları… PKK terörü ile kaçakçılığın ilişkisi…Yaşanan acı olaylar…Okurken tüylerim ürperdiBunlar bize çok şey öğretmeli, hem de gelecek kuşaklara

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com