![]() |
Saldıray Berk Saldıray Berk Kimdir? Saldıray Berk Hakkında Kısa Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saldıray Berk Saldıray Berk Kimdir? Saldıray Berk Hakkında Kısa BilgiOrgeneral Saldıray Berk (1948 - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Saldıray Berk 1948 yılında Erzurum'da doğdu ![]() ![]() 1976 yılına kadar Kara Kuvvetlerine bağlı çeşitli topçu birliklerinde ileri gözetleyici subaylığı ile takım ve bölük komutanlığı yapan Korgeneral Berk, 1978 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu; ardından kurmay subay olarak; 39'uncu Piyade Tümen Lojistik Şube Müdürlüğü ile Harekat Eğitim Şube Müdürlüğü, Kara Harp Okulu Öğretim üyeliği, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Plan Subaylığı, Moskova Kara Ataşeliği, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Yönetim Şube Müdürlüğü ve 9'uncu Piyade Tümen Topçu Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü ![]() Berk, 1995 yılında tuğgeneralliğe terfi ederek, tuğgeneral rütbesi ile 2'nci Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanlığı, Bakü Silahlı Kuvvetler Ataşeliği ve 1'inci Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu ![]() ![]() ![]() ![]() Betül Reyhan Berk ile evli olan Korgeneral Saldıray Berk'in iki çocuğu bulunuyor ![]() Berk, Rusça biliyor ![]() |
![]() |
![]() |
|