Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, fırtına, halil, hayatı, ibrahim, kısaca, org

Org. Halil İbrahim Fırtına - Biyografisi Kısaca Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Org. Halil İbrahim Fırtına - Biyografisi Kısaca Hayatı

Org Halil İbrahim Fırtına

Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, 1941 yılında Ordu'da doğdu 1962'de Hava Harp Okulu'ndan, 1964'te Uçuş Okulu'ndan mezun oldu Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli birliklerde 1970 yılına kadar filo kol uçuculuğu yapan Orgeneral Fırtına, 1972'de Hava Harp Akademisi'ni bitirdi Ardından kurmay subay olarak 9 Ana Jet Üs

Komutanlığı 192 Filo Kol Uçuculuğu ve Eğitim Subaylığı, Hava Harp Akademisi öğretim üyeliği, 8 Ana Jet Üs Komutanlığı 184 Filo Komutan Vekilliği, Bonn Hava Ataşeliği, Hava Kuvvetleri Personel Eğitim Dairesi Meslek Geliştirme Kurslar Şube Müdürlüğü, 4 Ana Jet Üs Harekat Komutanlığı görevlerini yürüttü

1989 yılında tuğgeneralliğe terfi ederek, 4 Ana Jet Üs Komutanlığı ve Washington Silahlı Kuvvetler Ataşeliği görevlerinde bulundu 1993'te tümgeneralliğe terfi etti Tümgeneral rütbesiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı ve 1 Taktik Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı görevlerini yürüttü, 1997 yılında korgeneralliğe yükseldi

Korgeneral rütbesiyle Harp Akademileri Komutan Yardımcılığı ve Hava Harp Akademisi Komutanlığı, 1 Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı ve 6 Birleşik Hava Harekat Merkezi (CAOC) Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2001 tarihinden geçerli olmak üzere orgeneralliğe terfi etti ve Harp Akademileri Komutanlığı'na getirildi Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na 30 Ağustos 2003 tarihinden itibaren atanan Orgeneral Fırtına, Melahat Fırtına ile evli ve 2 çocuğu bulunuyor Orgeneral Fırtına, İngilizce biliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com