Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, hayatı, ulvi, yenal, ziya

Ulvi Ziya Yenal Biyografisi Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ulvi Ziya Yenal Biyografisi Hayatı

Ulvi Ziya Yenal (1908 - 1993)

1908 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Yenal, futbola 15 yaşında Galatasaray Lisesi'nde başladı 6 kez milli olan Yenal, Galatasaray, Gençlerbirliği ve İsviçre'nin Servette takımında oynadı

Türkiye'de çağdaş kaleciliğin tanınmasında önemli rolü olan Yenal, 1927'de üç adım atlamada İstanbul birinciliğini kazandı

Galatasaray'dan ayrıldı ve arkadaşlarıyla birlikte Güneş Kulübü'nü kurdu Bir süre sonra eski takımı Galatasaray'a dönen Yenal, 1954, 1960 ve 1964 yıllarında bu kulübün başkanlığına seçildi

Futbol ve tenis federasyonlarına başkanlık eden Yenal, Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulundu

UEFA'nın profesyonel ve amatör komisyonlarına üye olan Yenal, çeşitli kamu kuruluşlarında yönetici olarak çalıştı

Çeşitli günlük gazetelerde spor yazılığı da yapan Yenal, 1993 yılında vefat etti

Kaynaklar
•Spor Ansiklopedisi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com