Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, cemil, hayatı, kısaca, turan

Cemil Turan - Biyografisi Kısaca Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cemil Turan - Biyografisi Kısaca Hayatı

Cemil Turan

Cemil Turan Trabzonlu bir ailenin çocuğu olarak 1947’de İstanbul’da doğdu Futbola Rumeli Kavağı’nda başladı Sarıyer’in futbolcu seçmelerine katılarak bu takıma geçti Kendi ifadesiyle süratli, çabuk oynamayı seven, kaleyi düşünen, hava toplarını sevmeyen bir futbolcu olan Cemil Turan daha sonra İstanbulspor’da ve ardından FBahçe’de futbol oynadı FBahçe’de 3 şampiyonluk yaşadı Milli Takımda 44 maçta 19 gol kaydetti Sarı-Lacivertli forma altında ise toplam 194 gole imza attı Futbolu bıraktıktan sonra 1980-1981 sezonunda İstanbulspor’da yöneticilik yaptı 93-94 ve 94-95 yıllarında FBahçe’de Futbol Şube Sorumluluğu ve İdari Menajerlik, yine 99-2000 yılında aynı takımda İdari Menajerlik görevlerinde bulundu Cemil Turan halen FBahçe Altyapı Koordinatörü

METİN OKTAY’IN EVİNDEN KAÇARAK İSTANBULSPOR’A İMZA ATTI

Sarıyer’den İstanbulspor’a gidişinin öyküsü: “Futbola 14 yaşında lisanslı olarak Sarıyer’de başladım Çok kısa zamanda A takıma yükseldim Sonra İstanbulspor’la birlikte GSaray ve FBahçe bana teklifte bulundu Rahmetli Metin Oktay beni Çeşme’ye kaçırdı 20 gün onun evinde kaldım Ben FBahçe’ye gitmek istiyordum; baba gibi sevdiğim Sarıyer Başkanı Selahattin abi ise İstanbulspor’a imza atmamı istiyordu Bir yandan da Türk futbolunun efsane ismi Metin Oktay beni GSaray’a götürmek için çabalıyordu Ben başkanımızı kıramadım Metin abi İzmir’e havaalanına gittiği bir gün kaçarak İstanbul’a geldim, İstanbulspor’a imza attım İmzadan sonra Metin abi bana çok kızdı

GSaray’a gitmemek için 6 ay futbol oynamadı

Cemil Turan’ın İstanbulspor’dan FBahçe’ye geçişi de olaylıydı Küçüklüğünden beri FBahçe’yi tutan Cemil, İstanbulsporlu yöneticilerin baskılarına rağmen GSaray’a değil, FBahçe’ye imza atışında çok sıkıntılar çekti Araya Muhsin Batur paşaların bile girdiği o transfer günlerini de kendisinden dinliyoruz: “Ben FBahçe’yi istiyordum, yöneticilerimiz GSaray’a imza atmamı istiyordu Ancak FBahçe ikinci başkanı Emin Cankurtaran’la el sıkışmıştık Artık İstanbulspor’un maçlarına ve antrenmanlarına da gitmiyordum İşler iyice zora girmişti Onlar da beni vermiyordu Daha sonra rahmetli Sultan Demircan abi sahneye çıktı Benim FBahçe’ye gitmem için elinden geleni yaptı Hatta İstanbulspor başkanını tehdit bile etti Bu yüzden hapse girdi Ben devamlı ziyaretine gittim onun O günlerde bu transferim yüzünden ailecek perişan olduk Transfer mevsimi kasım ayının sonunda bitiyordu 29 Kasım’da bana “Yarın evden ayrılma, seni arayacaklar” dedi Ertesi gün dediği oldu Beni evden aradılar Beşiktaş’ta bir restoranda İstanbulsporlu ve FBahçeli yöneticilerle bir araya geldik Ve FBahçe’ye kiralık olarak imza attım İlk işim eşimi aramak oldu: “Oldu, oldu, sonunda anlaştık dedim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com