![]() |
Hıncal Uluç Biyografisi Kısaca Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hıncal Uluç Biyografisi Kısaca HayatıHıncal Uluç Doğum Tarihi / Yeri 01 ![]() ![]() Eğitim Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi G ![]() G ![]() Çalıştığı Kurumlar Yenigün, Öncü, Yankı, Cumhuriyet, Gelişim Yayınları, Sabah 1 Kasım 1939´da Kilis´te doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAKKINDA YAZILANLAR Aksiyon 2 Mart 2002 / Sayı: 378 Cemal A ![]() Müftü torunu gazeteci Kilis Müftüsü Muharrem Kemal Bilgiç'in torunu olan gazeteci Hıncal Uluç, Türkeş'in yakın çalışma arkadaşı Fuat Uluç'un da oğludur ![]() Gazeteci Hıncal Uluç'un aslında 'yeteneksiz' biri olduğunu biliyor muydunuz? Futbol oynamayı deneyen, ancak takım arkadaşları tarafından oynama şansı bile verilmeyen Uluç'un, önce voleybol takımı kurup mahallede herkese voleybol, sonra basketbol öğrettikten sonra yine takım dışı kaldığını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dedesi Kilis müftüsü Hıncal Uluç'un hayat hikayesi Bernard Shaw'ın 'başarısızlık başarının anahtarıdır' sözünü de doğrular niteliktedir sanki: "Yani ben yazarlık dışında her şeyde çuvalladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada Büyük Çerkez Göçü ile bir çok Çerkez o zaman Osmanlı toprakları olan bugünkü Lübnan, Suriye, Anadolu gibi coğrafyaya yerleşeli uzun zaman olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fuat Uluç, o sırada 'Deli Fuat' diye nam salmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babam arkadaşı olan o Vehbi Bey'e gidiyor diyor ki, 'Ben bu kızı beğendim, bunu git iste ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hıncal Uluç, 1 Kasım 1939'da Kilis'te dünyaya gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hıncal Uluç Biyografisi Kısaca Hayatı'17 yaşında herşeysin' Bu arada Demokrat Parti'den ayrılmış bir grubun kurduğu Hürriyet Partisi, Yenigün adıyla bir yayın organı kurmuş, başına da Cihat Baban'ı getirmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1960'lara bir daha dönelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uluç, bu dönemlerde yazdığı yazılardan hukukçu ve mülkiyeli oluşu sebebiyle hiç bir ceza almaz: "Aslında gazetecilik zamanları böyle zamanlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkeş: Hıncal'ın Aslan Amca'sı Onun ihtilal olsun yürüyüşlerinde ön sırada yer almasının bir sebebi belki de babasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kadar yakın olunca 27 Mayıs'tan sonra bir araya gelmemek olmazdı tabii: "Aslan amca ihtilalden sonra başbakanlık müsteşarı olunca babamın tayinini de Ankara'ya çıkarttı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genel Kurmay Başkanı Dinç Bilgin'i arıyor Bir süre de Öncü'de kalem oynatan Hıncal Uluç, askerden döndüğü 1967'de, M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uluç mesleğin başında yaptığı birkaç sözleşme hariç, bir daha iş sözleşmesi de imzalamamış birisidir: "Türkiye'nin en büyük sosyal demokratları ile solcularının ve sendikalarının kazığını yedikten sonra kendi kendime dedim ki kendinden ve Allah'tan başka güveneceğin kimse yok ![]() ![]() ![]() ![]() 'Özal dönemi olsaydı boşanmazdım' 1977'de Yankı'nın İngilizce bir özetini çıkarmak için yabancı bir eleman ararken, iş başvurusunda bulunan Amerikalı arkeolog Holly Hartquist ile tanışıp evlenen Hıncal Uluç, o yılların meşhur 'yokluk' yılları olması dolayısıyla varlar ülkesi Amerika'da herşeye kolayca ulaşabilen eşiyle mutluluğu yakalayamaz: "Amerika'ya gidelim dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Arabesk hariç her türlü müziği dinleyen, sinema ve tiyatroya büyük merakı olan, başkanlık kontenjanından Alp Yalman ve Ali Uras tarafından 'tarihini bilmediği bir zamanda' Galatasaray'a üye yapılan, Mülkiyeliler Birliği, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve İstanbul Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Hıncal Uluç, 'Kutsal İttifak' sözünün de sahibidir: "Bana aittir ve Fenerbahçe medyasını kastetmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() — Var mı böyle bir durum? "Ali Şen'in televizyonda kendi açıklamasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Tarkan dinlemem' |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hıncal Uluç Biyografisi Kısaca Hayatı— Kavgacı biri misiniz? "Ben kavga etmiyorum, benimle kavga ediyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Türkiye'deki herşeyde Ali Şen'in parmağı var' — Bir yazı yazdınız ![]() ![]() ![]() ![]() "Benim gazetemi yöneten herhangi bir kişinin Ali Şen'e gidip 'Şu herife söv de gazeteden istifa etsin' demeyeceğini biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Ağlaması da gülmesi de abartılı olduğundan, televizyona yaptığı Şakamera adlı programın Amerikalı yönetmeni tarafından keşfedilen bu yönüyle kulaklarımızın pasını da silen Uluç, vefat ettiği 1950'lerin hemen ortalarına kadar dedesinin vaazlarını dinlemek için camiye gider ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|