![]() |
Marc Overmars Biyografisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marc Overmars BiyografisiDoğum tarihi: 29 Mart 1973 Doğum yeri: Emst, Hollanda İlk milli maç: 24 Şubat 1993 Türkiye Milli takım kariyeri: 86 maç, 17 gol Başarıları: Ajax Amsterdam: Şampiyonlar Ligi (1995), Avrupa Süper Kupası (1996), Kıtalararası kupa (1995), Hollanda Ligi (1994, 1995, 1996), Hollanda Kupası (1993), Hollanda Süper Kupası (1993, 1994, 1995) Arsenal: Premier lig (1998), FA Cup (1998), Charity Shield (1998, 1999) 1990: Go Ahead EaglesTa futbol kariyerine başladı ![]() ![]() 1992: Ajax kariyeri başladı ![]() 1993: Türkiye’ye karşı ilk kez Hollanda Milli Takımı forması giydi ![]() 1994: Hollanda ile Dünya Kupası’nda çeyrek finale çıktı ![]() 1995: Ajax’la Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı ![]() 1996: Üçüncü kez üst üste Hollanda Ligi şampiyonu oldu ama dizinden yaşadığı ilk ciddi sakatlık onu Euro 96’nın dışında bıraktı ![]() 1997: Arsenal’le ilk sezonunda lig ve federasyon kupası dublesi yaşadı ![]() ![]() 1998: Hollanda Milli Takımı ile Dünya Kupası’nda yarı final oynadı ![]() 2000: Hollanda Milli Takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı final oynadı ![]() ![]() 2004: Barcelona’yla bir yıl daha kontratı olduğu halde serbest bırakıldı ![]() ![]() ![]() Değişik stili ve hızı ile büyük takımların her zaman rüyalarını süsleyen Overmars, Temmuz 2000’de Barcelona’ya attığı 36 milyon euroluk imza ile, hem Barcelona hem de Hollanda futbol tarihinin gelmiş geçmiş en pahalı oyuncusu olmuştu ![]() Go Ahead Eagles’ta başladığı futbol kariyerinde, Willem II, Ajax, Arsenal ve Barcelona formaları giydi ![]() ![]() 86 maçta 17 gol kaydettiği Hollanda formasını, Frank de Boer(112) ve Edvin van der Sar(89)’dan sonra en çok giyen oyuncu oldu ![]() Marc Overmars futbolu bırakmaya karar verdi ve vedası ile bu kararını kulüp üyelerine duyurmak için fcbarcelona ![]() ![]() Marc Overmars’tan hayranlarına mektup Sevgili kulüp üyeleri, Birkaç yıldan daha fazladır benim için adeta bir ev gibi olan bu kulüpten ayrılma kararımı size duyurmak için bu mektubu kullanmak istedim ![]() ![]() Kramponlarımı bırakmamın sebebi, bir Barça oyuncusu olmak için maçlarda çok üst seviyelerde uzun süre oynamak gerekir ve ben artık bu üst düzey tempoda uzun süre oynayamıyorum ![]() ![]() ![]() Kulübün yeni ve başarılı bir döneme başlıyor olduğuna inanıyor ve takım arkadaşlarıma, teknik görevlilere, yönetime ve özellikle de bana her zaman destek veren kulüp üyeleri ile size en iyi dileklerimi sunuyorum Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|