Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, marc, overmars

Marc Overmars Biyografisi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Marc Overmars Biyografisi

Doğum tarihi: 29 Mart 1973
Doğum yeri: Emst, Hollanda
İlk milli maç: 24 Şubat 1993 Türkiye
Milli takım kariyeri: 86 maç, 17 gol
Başarıları:

Ajax Amsterdam: Şampiyonlar Ligi (1995), Avrupa Süper Kupası (1996), Kıtalararası kupa (1995), Hollanda Ligi (1994, 1995, 1996), Hollanda Kupası (1993), Hollanda Süper Kupası (1993, 1994, 1995)
Arsenal: Premier lig (1998), FA Cup (1998), Charity Shield (1998, 1999)
1990: Go Ahead EaglesTa futbol kariyerine başladı Sezon sonu Willem II Tilburg’a transfer oldu
1992: Ajax kariyeri başladı
1993: Türkiye’ye karşı ilk kez Hollanda Milli Takımı forması giydi
1994: Hollanda ile Dünya Kupası’nda çeyrek finale çıktı
1995: Ajax’la Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı
1996: Üçüncü kez üst üste Hollanda Ligi şampiyonu oldu ama dizinden yaşadığı ilk ciddi sakatlık onu Euro 96’nın dışında bıraktı
1997: Arsenal’le ilk sezonunda lig ve federasyon kupası dublesi yaşadı Federasyon Kupası finalinde Newcastle’a gol attı
1998: Hollanda Milli Takımı ile Dünya Kupası’nda yarı final oynadı
2000: Hollanda Milli Takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı final oynadı Sezon sonunda Barcelona’ya 36 milyon euroya transfer oldu
2004: Barcelona’yla bir yıl daha kontratı olduğu halde serbest bırakıldı Hollanda Milli Takımı ile Euro 2004’te yarı final oynadı Kontrat haklarını aramayacağını bildirerek 31 yaşında futbolu bıraktı

Değişik stili ve hızı ile büyük takımların her zaman rüyalarını süsleyen Overmars, Temmuz 2000’de Barcelona’ya attığı 36 milyon euroluk imza ile, hem Barcelona hem de Hollanda futbol tarihinin gelmiş geçmiş en pahalı oyuncusu olmuştu
Go Ahead Eagles’ta başladığı futbol kariyerinde, Willem II, Ajax, Arsenal ve Barcelona formaları giydi Üç Hollanda, bir Premier Lig, bir de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı
86 maçta 17 gol kaydettiği Hollanda formasını, Frank de Boer(112) ve Edvin van der Sar(89)’dan sonra en çok giyen oyuncu oldu

Marc Overmars futbolu bırakmaya karar verdi ve vedası ile bu kararını kulüp üyelerine duyurmak için fcbarcelonacom da yayınlanan bir mektup yazdı İşte mektup:

Marc Overmars’tan hayranlarına mektup

Sevgili kulüp üyeleri,
Birkaç yıldan daha fazladır benim için adeta bir ev gibi olan bu kulüpten ayrılma kararımı size duyurmak için bu mektubu kullanmak istedim Çocukken burada oynamak benim hep hayalimdi ve dört yıllığına bu rüyayı yaşayabildim

Kramponlarımı bırakmamın sebebi, bir Barça oyuncusu olmak için maçlarda çok üst seviyelerde uzun süre oynamak gerekir ve ben artık bu üst düzey tempoda uzun süre oynayamıyorum Geleceğime dair uzun süre düşündükten sonra, profesyonel futbol yaşantımı bırakmak gibi acı veren bir karara vardım Aynı zamanda, bu kulübe ve onun üyelerine karşı bir saygı göstergesi olarak, kendi açımdan doğru ve adil olduğunu hissettiğim için kulüple devam eden kontratımı karşılıklı olarak feshetmeye karar verdim

Kulübün yeni ve başarılı bir döneme başlıyor olduğuna inanıyor ve takım arkadaşlarıma, teknik görevlilere, yönetime ve özellikle de bana her zaman destek veren kulüp üyeleri ile size en iyi dileklerimi sunuyorum

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com