Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
erbay, kimdir, kücet

Erbay Kücet - Kimdir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Erbay Kücet - Kimdir

Erbay Kücet

Erbay Kücet 1955 yılında Ankara'da doğdu İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı Eskişehir Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü (1980) ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (1988) mezunu

1975’den beri Hergün, Millet, Ortadoğu, Genç Öğretmen, Çaylak, Töre, Mavera, Aylık Dergi, Yenidevir, Millî Gazete, Vahdet, Cıngar, Belde, Gençlik, Kıvılcım, Tırpan, Çerağ, Yeni Dönem, Seğmen, Akit ve Yeni Şafak gibi gazete ve dergilerde yazdı

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllıkları’nda bölüm yazarlığının yanı sıra Başbakanlık Türk Aile Ansiklopedisi’nin yayın kadrosunda da görev yaptı

Yenidevir gazetesinin 1983 yılında açtığı “Hikaye Yarışması”nda mansiyon alan, Kücet, Gençlik Dergisi okurlarınca 1996 yılının “Mizah Yazarı” seçildi

Türkiye Yazarlar Birliği’nin düzenlediği “Türkçe’nin Uluslararası Şiir Şölenleri”nde (Türkiye/Bursa-1992; Kazakistan/Almatı-1993; Ukrayna/Simperofol-2005) tertip komitesinde görev yaptı

Türkiye Yazarlar Birliği’nde Genel Mali Sekreter (1991-1993) ve Denetleme Kurulu Başkanı (2001-2006); Eğitim-Bir Sendikası’nda Genel Eğitim Sekreter Yardımcısı (1995-1997); Çocuk Edebiyatçıları Birliği’nde Genel Başkan Yardımcısı (1998-1999); MAkif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı’nda Mütevelli Heyet Üyesi (1999-2004) görevlerinde bulunan yazar, halen Türkiye Bilardo Federasyonu’nda As Başkan olarak görev yapmaktadır

ESERLERİ
1 İlerliyelim Beyler Mizah Hikayeleri, 1993
2 Gençlik Kültür Ansiklopedisi RKaymaz ve SEr’le birlikte, 1996
3 Fıkır Fıkır Fıkralar Çocuklar için Fıkralar, 1996
4 Şirin Şiirler Çocuk Şiirleri Seçkisi, 1996
5 Kendi Kiliseni Kendin Yap Mizah Hikayeleri, 1997
6 Yakalatan Şapka Çocuk Hikayesi, 2000

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com