![]() |
Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Hakkında BilgiTürk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Hakkında Bilgi TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere Türk dili ve edebiyatı ile ilgili eğitim veren kişidir ![]() GÖREVLER Türk dili ve edebiyatı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına, hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir ![]() ![]() KULLANILAN EĞİTİM MATERYALLERİ - Yıllık müfredat programı, günlük çalışma planları, not defteri, yoklama defteri, -Ders kitapları, okul araç ve gereçleri, ders araç ve gereçleri ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olmak isteyenlerin; -Üst düzeyde genel yeteneğe sahip, sözel yeteneği gelişmiş, -Dil ve edebiyata ilgi duyan, insanlarla iyi iletişim kurabilen, - Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, -İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren, - Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışan, - İnsanlarla iyi iletişim kurabilen; sevecen, hoşgörülü, sabırlı, - Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, yaratıcı kimseler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Türk dili ve edebiyatı öğretmeni, sınıfta görev yapar ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarında, özel okul ve dershanelerde branşlarında çalışabilirler ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi, eğitim fakültelerinin "Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği" bölümlerinde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Bu bölüme girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli “Sözel (SÖZ)” puan almak gerekmektedir ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Eğitim süresi 5 yıldır ![]() ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Bu programı ilk beş tercihinde gösteren ve bu programa yerleştirilen belirli sayıda adaya MEB’ ce burs verilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME - Çalıştıkları okullarda müdür, müdür yardımcısı olabilirler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|