|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bulunur, cümlenin, tümleci, zarf |
![]() |
Cümlenin Zarf Tümleci Nasıl Bulunur , Zarf Tümleci Ne Demek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cümlenin Zarf Tümleci Nasıl Bulunur , Zarf Tümleci Ne DemekCümlenin Zarf Tümleci nasıl bulunur , Zarf Tümleci ne demek Yüklemi yer, yön, zaman, durum, miktar, vasıta, şart, soru yönüyle tamamlayan zarflar, cümlede zarf tümleci olur: Bugün bana ise yarın sana ![]() Ne öğretirseniz öğretiniz ama doğru ve güzel öğretiniz ![]() Bugünlerde haberleri dinlemekten çok sıkılıyorum ![]() Bu çocuk annesinden izin almadan dışarıçıkıyor ![]() Ev sahibiyle aranız nasıl açıldı? Akıl, insanın külâhında bir çividir ![]() ![]() Zarflar çekim eki almadan fiile doğrudan doğruya bağlanırlar ![]() Kapıyı vurdum ve içeri girdim ![]() İnsan eğitimle doğmaz ama eğitimle yaşar ![]() “İnsan, âlemde hayâl ettiği müddetçe yaşar ![]() (Yahya Kemâl) “Geniş kanatları boşlukta simsiyah açılan Ve arkasında güneş doğmayan büyük kapıdan Geçince başlayacak bitmeyen sükûnlu gece ![]() (Yahya Kemâl) Zarf tümleçlerini bulmak için yükleme ne zaman, nasıl, ne şekilde, ne gibi, neyle, kiminle, niçin, ne kadar, hangi yöne gibi sorular sorulur: Biraz geç kaldınız ![]() Sabaha doğru, saat üçte geldi ![]() Sora sora Bağdat bulunur ![]() Babasının dönüşünü tam iki ay, sabırsızlıkla bekledi ![]() Kimseyi üzmek istemediği için sesini çıkarmıyor ![]() Maçı sayıyla kazandı ![]() Edat grupları cümlede zarf göreviyle kullanıldığı için bunların edat tümleci olarak değil zarf tümleci olarak gösterilmesi uygundur ![]() |
![]() |
![]() |
|