Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cümle, olumsuz, örnekleri, özellikleri

Olumsuz Cümle Nedir , Olumsuz Cümle Özellikleri , Olumsuz Cümle Örnekleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Olumsuz Cümle Nedir , Olumsuz Cümle Özellikleri , Olumsuz Cümle Örnekleri

Olumsuz Cümle nedir , Olumsuz Cümle özellikleri , Olumsuz Cümle örnekleri

Olumsuz Cümle : Bir eylemin gerçekleşmediğini gerçekleşmeyeceğini ya da bir şeyin yokluğunu bildiren cümlelerdir Örnek :

Aradığınız kişi burada yok (Olumsuz ad cümlesi)

Dünkü davranışlarınızı hiç tasvip etmedim (Olumsuz eylem cümlesi)

Kimse olayın nedenini bilmiyor (Olumsuz eylem cümlesi)

Olumsuz Cümleler İkiye Ayrılır :

Biçimce ve anlamca olumsuz cümleler : Bu tür cümlelerde yüklem ya olumsuz bir eylemdir ya da yargı bildiren ad soylu bir sözcüktür Örnek :

Mutluluğunu herkesle paylaşsan da yalnızlığını paylaşamazsın

Başarı zannedildiği kadar kolay elde edilen bir şey değildir

Biçimce olumlu anlamca olumsuz cümleler : Bu tür cümlelerde olumsuzluk anlamı taşıyan ek ya da sözcük kullanılmadığı halde cümleler olumsuzluk bildirir Örnek :

Kim demiş onu çok sevdiğimi? (sevmiyorum)

O kadar sinirli ki ona parayı kaybettiğini söyle söyleyebilirsen (söyleyemezsin)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com