![]() |
Türkçenin Esnekliği Ve Mizahi Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkçenin Esnekliği Ve Mizahi SözlerTürkçenin esnekliği ve mizahi sözler adam gazeteciye gidiyor -Usta bir Sabah ver, bir Akşam ver diyor ![]() Gazeteci de -sana günde bir Posta yeter diyor ![]() Sonra minibüs şöförü sesleniyor: -Arkadan vermeyen kaldı mı? Bende , -arkadan uzattım sen önden alamadın mı" diyorum ![]() Böyle bir minibüs şöförü ile kavga etmeden nasıl seyahat edebilirim ki? ![]() Sonra lokantaya gidiyorsun, çorba içmişsin, garson geliyor: -Arkadan ne alırsınız?" diyor Ben de mesela diyorum ki , -Sen önce önümdekini kaldır, Sonra döner verirsin ![]() ![]() Bu garson ile kavga etmeden yemeğimi nasıl yiyebilirim ki? Bir çift otobüse biniyor, tabiki otobüs tıka basa dolu adam arka kapıdan kadın ise on kapıdan otobüse binebiliyor ![]() verecekler kadın ark adaki kocasına bağırıyor -" Kocacığım ben önden senin için de verdim sen arkadan verme bi de internet cafe var;müşteri girer içeriye yer yoktur bi süre bekledikten sonra cafe sahibine -boşalan varmı? -şimdilik yok ama ilk kalkana sen oturcaksın ![]() ![]() ![]() Şimdi ben internet cafe sahibi ile kavga etmeden nasıl durabilirim ki? |
![]() |
![]() |
|