Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
döneminde, hikaye, milli, mücadele, özellikleri

Milli Mücadele Döneminde Hikaye Ve Özellikleri , Milli Mücadele Döneminde Hikaye

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Milli Mücadele Döneminde Hikaye Ve Özellikleri , Milli Mücadele Döneminde Hikaye

Milli Mücadele Döneminde Hikaye ve özellikleri , Milli Mücadele Döneminde Hikaye hakkında

Bu sahada aklımıza hemen Halide Edib ve Yakup Kadri gelir Halide Edib kanlı mücadelenin canlı şahididir; olayları bizzat yerinde görmüş ve o ruh durumu içinde yazmıştır Dağa Çıkan Kurt, Efenin Hikâyesi, Üzeyr'in Karısı, Kırmızı Tepe, Dua Tepe, Seyit Onbaşı bu dönemin ürünleridir

Yakup Kadri hikâyelerini daha çok tenkit edici bir gözle yazmıştır Anadolu insanının var oluş mücadelesinde sosyal hayattan kesitler verir

Bu dönemde hikâye yazanlar arasında İzzet Ulvi'nin, Müfide Ferid'in, Zeki Alyanak'ın, Aka Güh-düz'ün, Mehmed Sıtkı'nın, Enver Behnan'ın adlarını da sayabiliriz

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com