|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| adlaşmış, sıfat, özellikleri |
Adlaşmış Sıfat - Adlaşmış Sıfat Nedir - Adlaşmış Sıfat Özellikleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adlaşmış Sıfat - Adlaşmış Sıfat Nedir - Adlaşmış Sıfat ÖzellikleriAdlaşmış Sıfat - Adlaşmış Sıfat Nedir - Adlaşmış Sıfat Özellikleri Sıfat olarak kullanılan bir kelimenin "yalnız başına kullanılmasıyla" adlaşmış sıfat elde edilir ![]() Güzel insanda güzel huy bulunur ![]() ![]() SıfatGüzeller geçidi nefes kesiyordu ![]() ![]() Adlaşmış SıfatGüzelim bana küsmüş ![]() ![]() ![]() Adlaşmış SıfatGüzeli görünce bakakaldım ![]() ![]() Adlaşmış SıfatGüzelden ben de anlarım ![]() ![]() Adlaşmış SıfatGüzeller güzel konuştu ![]() ![]() EdatYaramaz çocuğun ayağı kırılmış ![]() ![]() SıfatYaramaz, anasına bağırdı ![]() ![]() Adlaşmış Sıfat |
|
Adlaşmış Sıfat - Adlaşmış Sıfat Nedir - Adlaşmış Sıfat Özellikleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adlaşmış Sıfat - Adlaşmış Sıfat Nedir - Adlaşmış Sıfat ÖzellikleriAdlaşmış Sıfat Nedir Bazen kişinin tam olarak bilinmediği ya da niteliğinin vurgulanmak istendiği durumlarda isim söylenmeyip sıfat, ismin yerine geçirilebilir Bu tür sözcüklere adlaşmış sıfat denir![]() Adlaşmış sıfatlar niteleme sıfatlarıyla yapılır ![]() “Korkak insanların kendine güveni yoktur ”cümlesinde niteleme sıfatı olan “Korkak” sözcüğü, “Korkakların kendine güveni yoktur ”cümlesinde “insanlar” isminin düşmesiyle adlaşmış sıfat olmuştur ![]() Adlaşmış sıfat olan sözcükten sonra bir isim gelirse, anlam karışıklığını önlemek için iki sözcük arasına virgül (,) konur ![]() İhtiyar, adamlara şöyle bir baktı ![]() İhtiyar adamlara şöyle bir baktı ![]() Not : Sıfatla, onun nitelediği isim arasına hiçbir noktalama işareti konmaz ![]() |
|
|
|