|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adlaşmış, sıfat, özellikleri |
![]() |
Adlaşmış Sıfat - Adlaşmış Sıfat Nedir - Adlaşmış Sıfat Özellikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adlaşmış Sıfat - Adlaşmış Sıfat Nedir - Adlaşmış Sıfat ÖzellikleriAdlaşmış Sıfat - Adlaşmış Sıfat Nedir - Adlaşmış Sıfat Özellikleri Sıfat olarak kullanılan bir kelimenin "yalnız başına kullanılmasıyla" adlaşmış sıfat elde edilir ![]() Güzel insanda güzel huy bulunur ![]() ![]() ![]() Güzeller geçidi nefes kesiyordu ![]() ![]() ![]() Güzelim bana küsmüş ![]() ![]() ![]() ![]() Güzeli görünce bakakaldım ![]() ![]() ![]() Güzelden ben de anlarım ![]() ![]() ![]() Güzeller güzel konuştu ![]() ![]() ![]() Yaramaz çocuğun ayağı kırılmış ![]() ![]() ![]() Yaramaz, anasına bağırdı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Adlaşmış Sıfat - Adlaşmış Sıfat Nedir - Adlaşmış Sıfat Özellikleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adlaşmış Sıfat - Adlaşmış Sıfat Nedir - Adlaşmış Sıfat ÖzellikleriAdlaşmış Sıfat Nedir Bazen kişinin tam olarak bilinmediği ya da niteliğinin vurgulanmak istendiği durumlarda isim söylenmeyip sıfat, ismin yerine geçirilebilir ![]() ![]() Adlaşmış sıfatlar niteleme sıfatlarıyla yapılır ![]() “Korkak insanların kendine güveni yoktur ![]() cümlesinde niteleme sıfatı olan “Korkak” sözcüğü, “Korkakların kendine güveni yoktur ![]() cümlesinde “insanlar” isminin düşmesiyle adlaşmış sıfat olmuştur ![]() Adlaşmış sıfat olan sözcükten sonra bir isim gelirse, anlam karışıklığını önlemek için iki sözcük arasına virgül (,) konur ![]() İhtiyar, adamlara şöyle bir baktı ![]() İhtiyar adamlara şöyle bir baktı ![]() Not : Sıfatla, onun nitelediği isim arasına hiçbir noktalama işareti konmaz ![]() |
![]() |
![]() |
|