![]() |
Geri Vites... |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() Geri Vites...ŞÖYLE bir hayalimiz vardı: "Serbest dolaşım ![]() ![]() ![]() Bu oldu ![]() ![]() ![]() Gazeteler "Suriye ile sınırlar kalktı" dediler ![]() ![]() ![]() Bundan böyle Avrupa'ya değilse bile, bavulunuzu alıp Suriye'ye gidebilir, serbestçe dolaşabilirsiniz, gözünüz aydın ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başka hayalimizdi: "Ortak para birimi ![]() ![]() ![]() Bu da oldu sayılır: Ama İran ile ![]() ![]() ![]() Başbakan, İran ile sınır ticaretinde ortak paraya geçilmekte olduğunu Tahran'da açıkladı, ne mutlu ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben biliyorum, siz şimdi AB kapsamında başka hayaller de istersiniz ![]() İşte: Pakistan ile eğitim işbirliği ![]() ![]() ![]() Pakistanlılar fanatik dinci yetiştiriliyor diye "medrese sisteminden" yakındılar gazetelerdeki haberlere göre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pakistanlılar çok sevindiler, durdukları yerde üç o yana, üç bu yana zıpladıktan sonra sordular: "Sizin sistem? ![]() ![]() "İmam hatip ![]() ![]() ![]() " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Eğer medyadan izlediyseniz biliyorsunuzdur; tüm bunlar son bir haftada oldu ![]() ![]() ![]() Ve Batı medyasında, "Türkiye yüzünü Doğu'ya döndü" yorumları yapılırken, özellikle New York Times, "Türkiye, görülmemiş bir gayretle Müslüman ülkelere yaklaşıyor" dedi önceki gün ![]() Oysa bu sürpriz değildi ![]() ![]() ![]() AKP ile Türkiye'nin Batı'ya yönelmesi, Batı'nın yaşam biçimini benimsemesi, Batılı zihniyeti özümsemesi, dolayısıyla AB'ye girmesi olasılığı hiçbir zaman yoktu ![]() ![]() ![]() Nasıl anlatmalı? ![]() ![]() Nasıl? ![]() ![]() Hani geri vitesle ileri gidilmez gibi ![]() ![]() ![]() BEKİR COŞKUN |
![]() |
![]() |
|