Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kalp, kasılma, kasylmasy

Kalp Kasılması Kalp Kasılma

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalp Kasılması Kalp Kasılma

Kalp Kasılması, Kalp Kasılma

Kalp Kasının Kasılması; Kalp kasının kasılmasına uyarıları sağlamakta olan merkezin uyan sayısında değişiklik yapması, ana uyarı kaynağı olan sinoatriyal düğümün uyan çıkarma sayısının azalması sonu-cu kalbin başka yerindeki uyan kaynaklarının hakimiyeti ele alması, kalpte yayılmakta olan uyanların kesikliğe uğraması, kalbin başka bölgelerinden güçlü impluslann meydana gelme-ye başlaması ve uyarı iletimini sağlayan başka yolların meydana gelmesi kalp atım düzensiz-liklerine neden olabilir

İletimde kesikliklere blok adı verilir Bazan karıncık ve kulakçıklar çok hızlı ve birbirin-den bağımsız olarak çalışabilir Dakikada 200-300 üzerine çıkan kalp atımlarına flatter den-mektedir Çok daha fazla hızla adeta titreşim biçimindeki kalp atımlarına ise fibrilasyon adı verilir Zamanında özel müdahale gerekir Çünkü sayı arttıkça kalp atımlarının kanı pom-palama etkinlikleri de bozulacaktır Bazen defibrilatör denilen özel elektriksel akım veren araçların kalp üzerindeki göğüs bölgesine uygulanmasıyla müdahale ederek kalp atımlarının düzenli hale getirilmesi gerekebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com