Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
görevleri, kromozomun

Kromozomun Görevleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kromozomun Görevleri

Kromozomu

Her insanda bulunan bütün hücrelerde 46 tane �cinsiyet dahil-~ tüm özellikleri tayin eden kromozom bulunur Normal erkekler annelerinden bir x ve babalarından ise bir y kromozomu edinmişlerdir Sadece erkeklerde bulunduğu için y kromozomuna "erkeklik kromozomu" denir

Son yıllarda kalıtım bilimi uzmanları bazı erkeklerde birden çok "y" kromozomu bulunduğunu ortaya koymuşlardır Bir iddiaya göre, cinsel suç işlemiş olan akıl hastaları arasında bu oran 100'de birdir İngiliz araştırıcıları bu durumu saptadıktan sonra 1969 sonbaharında ABD Akıl Sağlığı Ulusal Enstitüsünden sağlanmış bir fon ile Johns Hopkins Üniversite üyeleri daha geniş çapta bir araştırmaya koyulmuşlardır

Bu ve benzeri geniş çaptaki araştırma henüz bir sonuca ulaşmamış olduğu için bu konuda kesin söylenemez; ancak Avusturya'nın Melburn şehrinde 1969 sonbaharında yaşlı bir dul kadını boğmak suçu ile yargılanan, aynı günlerde Paris'te katillik ithamı ile yargılanmakta olan başka bir kimsede ve Chicago'da 1967'de Filipinli hemşire öğrencilerini öldürdüğünden yakalanmış olan Richard Speck'te bu ikinci y kromozomunun bulunmuş olması ve bütün bu ikinci y kromozomluların boylarının ortalama norma! boydan uzun bulunması, iki y kromozomu sahibi olmanın cinsel suç işlemeğe yatkın ve uzunca boylu bir tip ortaya çıkabileceği şüphelerine yol açmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com